Pitali smo za vas: Gde se u Kruševcu deca vakcinišu protiv korone?

Postavljeno: 02.08.2021

Nakon izjave epidemiologa Branislava Tiodorovića da je uslov da đaci tokom zime ostanu u školskim klupama da se što više njih vakciniše protiv korone, pitali smo za vas gde se i pod kojim uslovima u Kruševcu deci daje ta vakcina. Saznajemo da se vakcinacija obavlja u Dijagnostičkom te da je za sada broj vakcinisane dece zanemarljiv

Epidemiolog Branislav Tiodorovićje, u današnjoj izjavi medijima, rekao da je siguran da će školska godina početi regularno jer se, kako je kazao, ne očekuje značajan porast broja inficiranih korona virusom do oktobra. Istakao je da su pedijatri u obavezi da preporuče vakcinaciju, a da je na roditeljima da donesu konačnu odluku.

U kruševačkom Domu zdravlja kažu da se imunizacija dece protiv korona virusa sprovodi na istom punktu gde se vakcinišu i odrasli, odnosno, u zgradi Dijagnostičkog centra.

Poseban punkt za vakcinaciju dece nije otvoren jer se, kako objašnjavaju, još uvek zanemarljiv broj dece vakciniše, a Fajzer ampula ima šest doza koje bi trebalo da se rasporede na isto toliko osoba.

U Domu zdravlja napominju da deca uzrasta 12 godina i starija, vakcinu protiv korona virusa moge da prime isključivo uz saglasnost pedijatra.

U Srbiji je za decu koja imaju 12 godina i stariju odobrena Fajzerova vakcina.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top