Pitali smo za vas: Da li nakrivljeni stub može da ugrozi prolaznike?

Postavljeno: 19.06.2022

Jedan od betonskih stubova ograde na Starom kruševačkom groblju već izvesno vreme je ozbiljno nakrivljen. Građani kažu da su zabrinuti za svoju bezbednost jer se, kako navode, stub nalazi tik pored trotoara i ulice. Nadležne smo pitali da li je obavljen inspekcijski nadzor i može li doći do urušavanja ovog dela ograde. Konkretne odgovore još uvek čekamo…

Zabrinuti građane navode da je reč o izuzetno frekventnoj ulici, gde prolazi puno i vozila i pešaka, a posebno su zabrinuti zbog velikog broja dece koje se tim putem vraćaju iz škole.

Navode i da se iza ovog betonskog stuba nalazilo drvo koje je verovatno „podiglo“ deo ograde, da je ono u međuvremenu isečeno, ali da se stub ozbiljno nakrivio, te da se naziru i pukotine u delu betona koji taj stub drži.

Posebno ih brine što je reč o masivnom betonskom stubu koji bi, ukoliko padne, mogao da dovede do fatalnih posledica.

Nadležne smo, između ostalog, pitali da li je urađena procena o bezbednosti, te da li je u planu sanacija ovog dela ograde. Odgovore još uvek čekamo i nadamo se da se u međuvremenu neće dogoditi ništa što bi ugrozilo živote prolaznika.

Inače, ograda koja je postavljena na Starom groblju izmeštena je davne 1967. godine iz porte crkve Lazarice, u periodu kada su rađeni konzervatorski zahvati na arhitekturi Lazarice.

Tada je, između ostalog, uklonjena i monumentalna ograda i izmeštena na novu lokaciju, a kao trag njenog postojanja sačuvana je ulazna kapija.

D.P.

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  1. Sve je pod kontrolom kaže:

    To se stari Krusevljani prevrcu u grobovima…

1 thought on “Pitali smo za vas: Da li nakrivljeni stub može da ugrozi prolaznike?

back-to-top