Pitali smo sugrađane: Koje serije pratite?

Postavljeno: 24.01.2023

Gledanje serija i filmova jedan je od najpopularnijih načina za opuštanje i uživanje, a hladne zimske večeri su idealna prilika da nadoknadimo sve što smo propustili da pogledamo tokom godine. Pitali smo Kruševljanke i Kruševljane koje serije trenutno prate.  

– Nažalost, zbog manjka vremena, ne gledam nijednu kontinuirano, ali volim da pogledam seriju Friends“, kada je uhvatim na nekom kanalu. Epizode nisu tesno povezane, pa dozvoljavaju sporadično praćenje. Volim da me nešto opusti i nasmeje, a da pritom ne traje dugo – kaže Slađana S.

Iako nije ljubitelj domaćih serija, Andriji se dopada „Branilac”, koja je rađena prema istinitim slučajevima opisanim u knjigama advokata Filota File „Branio sam na smrt osuđene” i Olivera Injca „Velike advokatske odbrane”, kao i prema originalnim arhivskim predmetima advokata Tome File i Veljka Guberine.

Serija je rađena po istinitim događajima i smatram da je odlična. Odabrani su naši dobri glumci. Priče su o običnim ljudima, zaista su teške i često te navode na razmišljanje. Nadam se da će naša produkcija u budućnosti imati više ovakvih ostvarenja – objašnjava on.

Ljubitelji „Igre prestola”, koja je doživela veliki uspeh, mogu da uživaju u seriji „Kuća zmajeva” koja predstavlja njen prednastavak.

Serija je izašla prošle godine, ali nisam želela da čekam da izlazi po jedna epizoda nedeljno, nego sam sačekala da izađu sve, pa da mogu odjednom da pogledam koliko želim. Trenutno sam na četvrtoj epizodi i zasad mi se dopada, videćemo da li će je upropastiti kao Igre prestola koja je imala odličan start, ali jako loš kraj – rekla je Stefana G.

Turske, indijske i španske serija, kao i njihove reprize, još uvek su aktuelne i rado se gledaju na našim prostorima.

– Volim da gledam turske serije Kad lišće pada i Sulejman Veličanstveni”. To su serije koje će uvek ostati popularne. Mogu vam reći da sam naučila dosta turskih reči, ali i puno toga o njihovoj kulturi – navodi Dragana M.

J.A.

Ostale vesti

back-to-top