Pitali smo sugrađane: Da li čitate horoskop?

Postavljeno: 29.01.2023

Dok su jednima astrološke karte čista besmislica, drugima su validne smernice i verodostojne prognoze, koje donose predviđanja o pravoj ljubavi, novčanom dobitku ili profesionalnom uspehu. Prema rečima Kruševljana, u horoskop ne treba verovati, ali nije na odmet katkad „baciti“ pogled. 

Sugrađanka Ivana N. kaže da ne prati svakodnevno, ali voli da pročita kada joj se pruži prilika.

Ne tražim dnevni horoskop na internetu, ali ukoliko mi u ruke dođu neke novine, pročitam iz radoznalosti. Često su toliko luckasto napisani, da se slatko nasmejem sa koleginicama na poslu.

Horoskop uglavnom prate osobe ženskog pola, ali su i muškarci često u prilici da dobiju informaciju o tome šta ih čeka u budućnosti.

Devojka voli da prati horoskop, a radila je i neke natalne karte. Kad god čita za sebe, ona pročita i za moj znak, pa hteo ili ne, saznam šta mi se sprema tog dana, nedelje ili meseca. Lično ne verujem u te stvari, ali devojka to voli, pa se solidarizujem – objašnjava Nikola S.

Ima i onih koji smatraju da su to „čiste izmišljotine“ te ne žele da gube vreme na čitanje takvih tekstova.

Nikada nisam pridavala važnost horoskopu. Moje drugarice se dodatno informišu o svojim znacima i podznacima, uticajima planeta i ne znam već čega. Našem narodu je uvek bilo lako prodati maglu – smatra Sara N.

Ana Pavlović je mišljenja da svi volimo da „bacimo“ pogled i saznamo kakve ćemo sreće biti u narednom periodu.

Drugarice i ja, kao i većina ljudi koji ne žele da priznaju, volimo da pročitamo horoskop. Nekada je zaista bezveze, a nekada se desi da se određene stvari pogode. Da li je u pitanju slučajnost ili ne, ne znam, ali ništa ne gubim ako pročitam i razmislim o tome šta piše.

Ostale vesti

back-to-top