Pitali smo: Šta mislite o novogodišnjoj rasveti?

Postavljeno: 11.12.2021

Nedavno je naš portal pisao o nabavci novih ukrasa koji će krasiti ulice Kruševca. Nakon tendera, ugovor je potpisan sa kompanijom „Keep light“ koja će i ove godine biti zadužena za praznično osvetljenje grada. Kao i svake godine u ovom periodu, u javnosti se vodi polemika o ceni novogodišnje rasvete. Ugovorna cena u slučaju Kruševca iznosi nešto manje od 24 miliona dinara

Među građanima gotovo da nema podele kada je ova tema u pitanju, većina je saglasna da je cena ukrasa i svetiljki „suludo“ visoka, te da se nepotrebno troši novac iz gradskog budžeta.

-Ukoliko je tačno da je cena ukrasa 24 miliona dinara, onda je to zaista bezobrazluk – rekao je za KruševacGrad Milisav Simić(65).

-Treba okititi sam centar grada, sve ostalo je glupost i trošenje para  smatra Petar Tasić(62)

-Grad zaista jeste lep u vreme praznika, ali ako je cena ta o kojoj Vi pričate onda je to sumanuto, taj novac može da se prusmeri na nešto bolje – izjavila je Mirjana Jovanović (68)

-Mislim da je glupo davati tolike pare na rasvetu, ali meni je svejedno, svakako te pare ne bi došle do mene – kroz smeh objašnjava Dragoslav Milutinović.

Nekoliko godina unazad novogodišnja rasveta se „širi“ pa su tako okićeni i oni delovi grada koji se ne mogu smatrati cetrom. Takođe, primetno je kićenje Bruskog puta, kao i puta prema Parunovcu, a sve je veći i broj  takozvanih 3D ukrasa na Bagdali, u Pionirskom parku i delovima oko Šoping parka, kao i oko kružnih tokova u gradu.

-Ne vidim razlog zašto bi bilo ko kitio ceo grad, rasveta je čak i u ulicama oko Rasine. Cenu ne želim ni da komentarišem govori V.Z (34)

Lepo je, naročito se deca oduševe kada vide brojne figure. Iz godine u godinu grad je sve lepši, ali taj novac je zaista nepotrebno potrošen. Postoje mnogo bitnije stvari na koje se može preusmeriti ta suma, a da grad ipak bude lep – objašnjava S.M. (41)

-Novogodšnja rasveta i doček koštaju mnogo. Možda čak i više nego što nam se saopštava, ko zna ko tu učestvuje – ocenjuje M.N (46)

-Naš grad je možda i najlepši grad u zimskom periodu, vidi se da se trude da bude okićen i svake godine dodaju nešto novo, pa i onaj zamak na Kosturnici je lepa zamisao, ali koliko sve to košta, to niko ne zna – dodaje Svetlana Lukić(43)

Podsećamo, Kruševac će „zasijati“ 15. decembra kada će u rad biti puštena novogodišnja rasveta, a iz Gradske uprave kažu da neće biti tradicionalnog koncerta na Gradskom Trgu.

S.M.

 

Ostale vesti

back-to-top