Peticija SSP-a: Novac za pomoć sugrađanima, umesto za novogodišnju rasvetu

Postavljeno: 01.12.2022

Kruševački Odbor Stranke slobode i pravde saopštio je da je pokrenuo peticiju (https://www.peticije.online/382613#form) sa ciljem da utiče na Gradsku upravu Kruševac da novac namenjen plaćanju novogodišnje rasvete usmeri na pomoć za troje obolelih sugrađana, za koje se novac trenutno prikuplja SMS poruka.

– Kruševljani ne znaju koliko plaćaju električnu energiju potrošenu za novogodišnju rasvetu, ali znaju da je aktuelna vlast, zbog energetske i finansijskekrize koju je sama izazvala nestručnim rukovođenjem energetskog sektora, pozvala građane na štednju pod pretnjom restrikcijama. U svrhu uštede kako električne energije, tako i novca građana Kruševca, predlažemo da se odustane od novogodišnje rasvete, a ušteđeni novacupotrebi za pomoć našim sugrađanima, Danilu Nikoliću, Kristini Blagojević i Biljani Lončar, koji se bore sa teškim bolestima i kojima je finansijska pomoć neophodna – saopšteno je iz SSP.

U ovoj stranci tvrde da je samo u prethodne tri godine Grad Kruševac za kupovinu nove ulične rasvete i za remont stare izdvojio 64 miliona dinara.

Pozivamo sve Kruševljane da potpišu peticiju na linku https://www.peticije.online/382613#form i privolimo gradsku upravu Kruševac da pomogne sugrađanima kojima je to najpotrebnije – navodi SSP u saopštenju.

Ujedno, poziva sve da slanjem SMS poruka pomognu:

99 na 2407 za Danila,

1182 na 3030 za Kristinu,

1387 na 3030 za Biljanu.

Ostale vesti

back-to-top