Performans „Najkraća senka“ Danijele Vučković u AKC Gnezdo

Postavljeno: 10.12.2022

U subotu 10. decembra u 19 časova u Alternativnom kulturnom centru „Gnezdo“ održaće se performans „Najkraća senka“ Danije Vučković. U pitanju je izlagački koncept koji je osvojio prvu nagradu na konkursu galerije AKC „Gnezdo“ u sezoni 2022.

Danijela Vučković (1976) je autorka, koreografkinja i izvođačica u oblasti buto – plesa, iz Beograda. Ona samatra da čovek stalno bira kojim će putem kroz lavirint, naginjući u jednom trenutku ka svetlosti, ulazeći u sledećem trenutku u senku, a lavirint treba shvatiti kao sredinu koju društvo gradi oko pojedinca.

Da prva nagrada ode u njene ruke odlučio je četvoročlani savet galerije u sastavu: Luka Knežević Strika (samostalni umetnik, kulturni radnik), Marko Đorđević (dr. društ. human. nauka – umetnost i mediji), Kaća Dimitrijević (samostalna umetnica, programska koordinatorka AKC Gnezdo), Nenad Dimitrijević ( prof. srp. jezika i književnosti, koordinator projekta „Godišnji galerijski program AKC Gnezdo“).Konkurs je podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije u okviru projekta „Godišnji galerijski program AKC „Gnezdo“ 2022″.

M.J.

Ostale vesti

back-to-top