“Pametne klupe” stigle u Kruševac

Postavljeno: 25.11.2021

Na Trgu glumaca i ispred Suda u Kruševcu, postavljene su dve “Pametne klupa” sa solarnim panelima, koje je donacija firme Strawberry energy iz Beograda. Sugrađani će moći na ove dve lokacije da pune svoje mobilne uređaje, ali i da koriste besplatnu Wi-fi konekciju.

– Naša kompanija se bavi modernizacijom javnih prostora. Naši uređaji se nalaze u preko 60 gradova 25 zemalja širom sveta i jako smo srećni što će Kruševac, grad sa velikom istorijom, da dobije svoje pametne klupe. Pametne klupe koje su ovde postavljene se potpuno napajaju na solarnu energiju i na njima će moći da se napune sve vrste prenosivih uređaja na usb i bežično punjenje. Takođe, daju besplatan wifi kako Kruševljanima, tako svim posetiocima ovog grada- kaže Milan Bosnić direktor operacije u firmi Strawberry energy.

Ivan Parezanović, zamenik gradonačelnice za ekologiju, održivi razvoj i energetiku smatra da su ove klupe važne, jer treba podržati čiste izvore energije.

– Zahvaljujemo se ovoj firmi na donaciji. Poenta ovih klupa je afirmacija čistih izvora energije, a ove klupe imaju solarne panele u sebi i građani će moći na dve lokacije da pune svoje uređaje i koriste wifi. Nadam se da nećemo ostati na ove dve klupe i da ćemo u budućnosti u našem gradu biti još ovakvih klupa.

Inače, vrednost ove donacije je 6600 evra, a pored Kruševca ove klupe postoje i u drugim gradovima Srbije, kao što su Beograd, Niš i Novi Sad.

M.S.

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  1. Ivan Milenovic kaže:

    Mislim da je neophodno klupe postaviti u dometu kamera. Jer ce to pojedinci namerno Vrlo brzo unistiti I razbiti.

1 thought on ““Pametne klupe” stigle u Kruševac

back-to-top