Palestra sa Specijalne olimpijade donela 13 medalja

Postavljeno: 08.06.2021

Na 15. Nacionalnim igrama Specijalne Olimpijade Srbije u Zrenjaninu, u konkurenciji 12 gradova, Kruševac su predstavljali sportisti Paleste. Njih šesnaestoro, u pratnji četvoro trenera, takmičilo se u ženskoj inkluzivnoj košarci, muškoj košarci, atletici, plivanju i ekipnom inkluzivnom boćanju. Kući su došli sa osvojenih 13 medalja: 5 zlatnih, 4 srebrne i 4 bronzane

Nacionalne igre Specijalne olimpijade, petnaeste po redu, održane su prošlog vikenda u Zrenjaninu. Na Ceremoniji otvaranja, pored podizanja zastave, izgovaranja zakletve, unošenja olimpijske baklje, svim sportistima obratio se Nacionalni direktor Specijalne Olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević, a igre je otvorio gradonačelnika grada Zrenjanina, Sima Salapura.

U nadmetanju u različitim sportovima sa drugarima iz još jedanaest gradova u kojima postoje i rade sportski klubovi dece i omladine sa posebnim potrebama, sportisti Palestre iz Kruševca su i u Zrenjaninu, kao i uvek do sada, postigli izvanredne rezultate.

Takmičili su se u fudbalu, košarci, odbojci, atletici, plivanju i boćanju, a medalje su osvojili u plivanju, atletici, ženskoj inkluzivnoj košarci i muškoj košarci. Ekipno, srebrnu medalju osvojili su u inkluzivnom boćanju.

– Svakog dana na svim borilištima odvijala su se uzbudljiva takmičenja, prkoseći izuzetno toplom vremenu. Ponosni smo na naše sportiste i osvojene medalje – kaže predsednica Sportskog kluba “Palestra”, Mirela Milojević.

Evo i pregleda osvojenih medalja:

Plivanje: 1.mesto – Marija Redžepi (25 prsno i 50 m. kraul), 2.mesto – Miloš Đokić (50 m prsno), Marija Misini (25 m kraul i 50 m prsno), 3 mesto – Bojan Đorđević (25 m kraul) i Miloš Đokić (50 m kraul)
Trener: Marga Kapamadžija

Atletika: 1 mesto: Saška Vujičić (skok u dalj), Ksenija Radenković (bacanje kugle), 3 masto: Bećirović Jugoslav (bacanje kugle), Ksenija Radenković (trčanje na 100 m)
Trener: Goran Milovanović

Ekipno inkluzivno boćanje, 2 mesto u sastavu: Danijel Đokić, Darko Stojiljković, Nađa Gavrilović i Teodora Mirković
Trener: Mirela MIlojević

Ženska inkluzivna košarka, 1 mesto u sastavu: Saška Vujičić, Marija Redžepi, Natalija Mitrović, Anđela Egerić, Ksenija Radenković, Marija Misini, Nađa Gavrilović i Teodora Mirković.
Treneri: Mirela Milojević i Marga Kapamadžija

Muška košarka: 4 mesto u pratnji trenera Mališe Vasiljevića

N.B.

 

Ostale vesti

back-to-top