Paketi pomoći za ugrožene sugrađane

Postavljeno: 20.09.2022

U toku je podela 250 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za ličnu higijenu za socijalno ugrožene porodice iz 42 mesne zajednice na  teritoriji Grada Kruševca. Pakete je obezbedio Crveni krst Srbije, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Sa akcijom pomoći ugroženim sugrađanima krenulo se u MZ Globoder gde je  pakete dobila osam domaćinstava, među kojima i petočlana porodica koja se početkom juna doselila u ovo selo.

Ranije smo živeli u Mačkovcu, u jako lošim uslovima. Kuća je bila trošna, plafon je otpadao. Zet je pokrenuo akciju, zajedno sa gradonačelnicom, tako da je sakupljan novac u Globoderu i Mačkovcu za ovu kuću. Ovde imamo dnevnu sobu, kuhinju, špajz, spavaću sobu, dečiju sobu i kupatilo. Svaka pomoć nam dobro dođe, živimo od dečijeg i roditeljskog dodatka, a suprug radi. Sin ima hemangiom na ustima, pa odlazimo u Beograd na lečenje– kazala je I. S.

Akcija podele 250 paketa koju sprovodi Crveni krst Kruševac u saradnji sa Službom mesnih zajednica i uz podršku JKP Kruševac, trebalo bi da bude završena danas, a kako najavljuju iz ove humanitarne organizacije, u planu je još jedna akcija.

-Uz podršku Grada Kruševca pripremljeno je i 130 paketa pomoći koji će biti podeljeni socijalno ugroženim, staračkim samačkim domaćinstvima u seoskim sredinama – kazala je Emina Todorović, selretarka ovdašnjeg Crvenog krsta.

Todorović se zahvalila svima koji su pomogli da se ova akcija realizuje, a to su JKP, DSS Smits i MZ Parunovac.

 

 

 

 

 

 

Ostale vesti

back-to-top