Ovog vikenda “Bistričko kolo” u Dvoranu

Postavljeno: 09.07.2021

Tradicionalna manifestacija „Bistričko kolo“ biće otvorena danas u 19 sati, u Porti Hrama Sv. proroka Ilije u Dvoranu. Započeće književnim programom Književnog društva prosvetnih radnika Kruševca

U subotu se manifestacija nastavlja Sportskim popodnevom, na igralištu OŠ „Strahinja Popović“ u Dvoranu, nadmetanjem u malom fudbalu, basketu i odbojci.

Trećeg dana manifestacije, biće otvorena likovna kolonija u 10 sati, sa koje će radovi biti izloženi istog dana, od 18 sati , nakon čega će Manifestacija Bistričko kolo, prigodnim programom, biti svečano zatvorena.

“Bistričko kolo” je naslednik jedne od najstarijih manifestacija u kruševačkom kraju. Odvijala se pod nazivom “Dani doma kulture Živka Mićić”, okupljala umetnike iI pesnike iz čitave Srbije, a u okviru nje nastala je jedna od prvih ozbiljnih likovnih kolonija kraj petinske vodenice,  koja je ugostila, osim kruševačkih akademskih slikara, i slikare iz drugih zemalja. Manifestacija je prekinuta devedesetih, a nakon 2000. Obnovljena u mnogo manjem obimu I pod nazivom “Bistričko kolo”.

Ostale vesti

back-to-top