Otvorena Prvomajska izložba

Postavljeno: 29.04.2023

U Legatu Milića od Mačve otvorena je tradicionalna Prvomajska izložba Udruženja likovnih umetnika Rasinskog okruga RASINIUS i Likovnog kluba „Dimitrije Simić“.

Da umetnost ne poznaje granice, dokaz je večeras ova izložba jer nam se svake godine na tradicionalnoj prvomajskog izložbi pridružuje sve veći broj umetnika. Verujem da će već iduće godine izložba biti još bogatija – rekla je urednica programa Kulturnog centra Slađana Obradović, dodajući da je Kruševac još jednom potvrdio da je grad umetnosti.

Izložbu je i zvanično otvorio Saša Nešić, predsednik Samostalnih Sindikata Srbije za grad Kruševac i opštine:

-Jako mi je drago što vas vidim ovde u ovolikom broju, to pokazuje da je naš grad otvoren za umetnost, želim vam ugodno veče, srećan praznik i uživajte u razgledanju ovih sjajnih dela, proglašavam izložbu otvorenom – istakao je Nešić.

U muzičkom delu programa na gitari se predstavio Dušan Ristić, učenika prve godine Srednje Muzičke škole Stevan Hristić u klasi Miloša Stojkovića.

U ovogodišnjoj kolekciji svoje radove izlaže 55 autora iz čitavog Rasinskog okruga i drugih regiona Srbije. Vidljivo je bogatstvo motiva i različitih tehnika: ulje na platnu, akril, akvarel, pastel, fotografija, kolaž…

Izložba će trajati do 16. maja.

M.Milošević

Ostale vesti

back-to-top