Otvorena obnovljena trim staza na Bagdali

Postavljeno: 20.09.2020

Danas je u prisustvu rukovodstva grada na čelu sa gradonačelnicom Jasminom Palurović, kao i bivšeg gradonačelnika i direktora BIA Bratislava Gašića, ministar sporta Vanja Udovičić i zvanično otvorio obnovljenu tartan stazu u parku Bagdala. Obnovljena tartan staza je, prema letošnjim najavama, proširena za oko dvadeset metara, sa ukupnom dužinom od oko hiljadu metara i širinom od metar i 20

– Što smo obećali, to smo i ispunili – rekao je ministar sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić i formalno otvarajući obnovljenu trim stazu u parku Bagdala.

– Bio sam ovde i sa gradonačelnicom i njenim timom i sa bivšim gradonačelnikom pre skoro četiri meseca kada smo obećali svim građanima grada Kruševca da će imati najmoderniju trim stazu na najlepšem mestu u Kruševcu, ovde na Bagdali i da ćemo nastaviti da oplemenjujemo Bagdalu na dobrobit svih građana Kruševca ali i za sve one koji dolaze u turističku posetu i sve koji dolaze da se odmore i da se ugledaju na grad Kruševac – poručio je Udovičić, dodajući da se pokazalo da je svaka trim staza ubedljivo najisplativiji sportski objekat kada se uporede ulaganja i iskorišćenost i zajednička dobrobit.

Podsetio je da je pre šest godina sa tadašnjim gradonačelnikom Bratislavom Gašićem pokrenuta, kako je rekao, veliku strateška ideja da se u sportskom smislu promeni izgled grada, da se omogući da svi sportisti imaju najbolje moguće uslove za bavljenje sportom, ali ponajviše svi građani, najviše deca, da mogu rekreativno da se bave sportom.

Tada je malo ko verovao da ćemo danas da se hvalimo da nijedno gradsko naselje nema nerekonstruisan otvoreni teren, nenapravljenu teretanu na otvorenom i na taj način je omogućeno da svi građani mogu besplatno da se bave sportom i da promovišemo sportski duh, sportski pokret i da svi mi zajedno kroz takvo delovanje budemo zdraviji i da omogućavamo budućim generacijama bolje uslove za odrastanje – rekao je Udovičić.

Zahvalio se gradonačelnici i njenom timu na tome što su, kako je ocenio, “stavili i drže i dalje u samom vrhu prioriteta odnos prema mladima i prema sportistima i sportu” i rekao da o tome najbolje govori broj rekonstruisanih stadiona i potpuno nova infrastruktura, te da “svi zajedno možemo da budemo svedoci kako danas izgleda Kruševac a kako je izgledao pre sedam i više godina”.

Gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović, ukazala je na to da je Kruševac među prvim gradovima u Srbiji dobio tartan stazu i zahvalila se Ministarsvu sporta i Bratislavu Gašiću koji je, kako je rekla, pre pet godina ovu stazu obnovio.

– Mi smo je, koristeći je puno, pohabali i došlo je vreme da je obnovimo. Sada vidimo da će potpuno nova staza koja je od livenog tartana biti na usluzi građanima, sportistima, deci, najmlađima i najstarijima, svima koji žele da kvalitetno provedu vreme na prelepoj Bagdali, da se bave rekreacijom ili samo da prošetaju – rekla je Palurović. Napomenula je i da je grad imao veliku podršku Ministarstva sporta na poboljšanju sportskih i rekreativnih uslova za naše građane i za sportiste.

– Urađeno je puno terena, teretana na otvorenom, igrališta, projekti koje zajednički radimo su izuzetno uspešni i na dobrobit svim našim građanima, svih starosnih uzrasta – zaključila je gradonačelnica.

N.B.

Razračunavanje sa opozicijom i najava hipodroma

Pred zvanično otvaranje trim staze, Bratislav Gašić je pred oko tridesetak građana, nabrajajući sve što je urađeno u oblasti sportske infrastrukture, najavio da će se uz podršku Ministarstva od nove godine raditi četiri nove staze za školski sport, a da je on sam predložio da se u budžetu za sledeću godinu obezbede sredstva za izgradnju hipodroma u Mudrakovcu pored Rasine.

– Mlađi ne znaju da je Kruševac nekada imao hipodrom na mestu gde je sada Kromber i Šubert – podsetio je Gašić. -Kada su sportski sadržaji u pitanju, ja ne znam šta više izmisliti Kruševcu, a da nismo imali pomoć Vanje Udovičića i da to nismo uradili – rekao Gašić i zahvalio se Udovičiću za šest godina podrške. Gašić je, potom, okupljenim građanima i gradonačelnici oštrim rečima i sa ponekom psovkom govorio o kruševačkoj opoziciji, rekavši im, između ostalog da ne obraćaju pažnju na pritiske za parunovačku školu, te da “iz inata neće da im izađe u susret dok ne bude sve kako treba skockano”, i da ga je baš briga ako mu dolaze “razni Mandići i svi ostali”.

– Da su oni radili u svoje vreme na tim školama i da su legalizovali te svoje škole, ne bi mi imali ovolko posla. Ta banda koja je samo znala da krade od ovog naroda, nije znala ni da legalizuje te škole – rekao je Gašić. Pohvalio se i izgradnjom sabornog hrama na Bagdali koji je, kako tvrdi, dogovoren sa današnjim patrijarhom još devedesetih godina kada je bio episkop, a onda komentarisao kako opoziciji ni to ne valja, te da “neradnicima ne vredi ni socijalnu pomoć da dajemo”.

– Taj samozvani vođa opozicije i danas uzima pare od oca za cigare – rekao je još Gašić koji je otvaranju trim staze prisustvovao u svojstvu bivšeg gradonačelnika i direktora BIA.

 

Ostale vesti

back-to-top