Otvorena kancelarija Ruske stranke u Kruševcu

Postavljeno: 25.12.2021

 

U Kruševcu je otvorena kancelarija Gradskog odbora Ruske stranke. Prostorije su u tržnom centru Milenijum, a svečanom otvaranju, kada su i osveštane, prisustvovali su brojni sugrađani te predsednik stranke Slobodan Nikolić.

Ruska stranka je stranka ruske nacionalne manjine, potomaka Rusa i rusofila. Naša osnovna orijentacija su Rusija, odnosno evroazijske integracije. To podrazumeva ne samo ekonomski već i  vojni savez sa Rusijom. Smatramo da je pogubno da Srbija, kao mala zemlja, bude neutralna. Moramo da se opredelimo, u NATO je nemoguće da uđemo, tako da treba da uđemo u savez sa Rusijom, Belorusijom, Kazahstanom i bivšim zemljama Sovjetskog saveza – rekao je za naš portal predsednik Ruske stranke Slobodan Nikolić.

Podsetio je da je stranka na lokalnim izborima 2020. godine osvojila mandate za 15 odbornika,  u svim većim gradovima ima po predstavnika, medju kojima nije Kruševac, jer stranka u tom momentu nije imala organizaciju ovde. Stranci je nedostajalo hiljadu glasova da uđe u parlament, a Nikolić očekuje da će to na predstojećim izborima uspeti.

Mi ćemo nastupati samostalno jer imamo stimulativni cenzus za manjine. U nekoj širokoj koaliciji bi bili podcenjeni, ne bi bilo odgovarajuće zastupljenosti – objasnio je on.

Pred poverenikom te stranke za Rasinski okrug Anđelkom Ugrinovićem je rad na formiranju Gradskog odbora u Kruševcu te opštinskih odbora u opštinama Rasinskog okruga.

Mi smo manjinska stranka koja će zastupati interese Rusa koji žive ovde, ali i rusofila koji Rusiju vide kao najbitnijeg savetnika, kao našu drugu domovinu za koju nas vežu jake veze, poput vere i tradicije. Kao lokalni pokret ćemo se zalagati za bolje uslove života svih ljudi, ali i da se tradicija i porodica vrate na prvo mesto – kazao je Anđelko Ugrinović.

Predstavnici Ruske stranke su pre svečanog otvaranja kancelarije položili cveće na Spomenik crvenoarmejcima koji su poginuli  oslobađajući Kruševac 1944. godine.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top