Otvoren konkurs „Zasadi cvet, zagrli svet“

Postavljeno: 10.05.2020

U susret Evropskom danu parkova (24. maj), Kulturni centar Kruševac raspisao je konkurs sa naše najmlađe sugrađane, pod nazivom „Zasadi cvet, zagrli svet“. Konkurs je otvoren do 20.maja, a virtuelno otvaranje izložbe biće upriličeno 23. maja

U okviru onlajn programa „Dezinfekcija kulturom“, kruševački Kulturni centar će  ovogodišnji Dan parkova obeležiti virtuelnom izložbom.

Konkurs je raspisan kako bi se našim najmlađim sugrađanima  i u vreme epidemije i zabrane okupljanja ukazalo na značaj očuvanja parkova i svih zelenih površina. Za učešće na konkursu, potrebno je da se deca fotografišu sa biljkom koju su zasadila po sopstvenom izboru. 

Konkurs je otvoren do 20. maja, radovi (fotografije) se mogu poslati na mejl Kulturnog centra Kruševac, [email protected]m, a onlajn izložba biće otvorena 23.maja. 

Evropski dan parkova, proglasila je Federacija nacionalnih parkova Evrope,  s ciljem da se skrene pažnja na značaj zelenih površina. U Evropi se Dan parkova obeležava od 1999-te , u Srbiji od 2011. godine.

D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top