Otvoren konkurs za “Svetosavsku nagradu”

Postavljeno: 02.12.2021

Kulturni centar u Kruševcu otvorio je konkurs na kome sugrađani mogu da daju predloge za ovogodišnjeg dobitnika “Svetosavske nagrade”, a koji traje do kraja meseca. U pitanju je nagrada koju Kulturni centar dodeljuje istaknutim pojedincima tradicionalno svake godine, a sastoji se iz povelje i novčanog dela

Kulturni centar dodeljuje godišnju nagradu kao trajni priznanja pojedincima, za najviša dostignuća u oblasti kulture, prosvete i nauke za Grad Kruševac, u cilju isticanja i vrednovanja stvaralaca i njihovog doprinosa u razvoju kulture, umetnosti, prosvete i nauke.

“Svetosavska nagrada” svoj naziv nosi kao simbol plemenitosti svega onoga što je kroz svoje delovanje Sveti Sava značio, i treba da bude podstrek umetniku da pre svega bude ličnost-stvaralac.

Svoje predloge sa obrazloženjem, sugrađani mogu dostaviti lično (svakog radnog dana do 15 časova) ili poslati do 30. decembra, na adresu Kulturnog centra, Topličina 2.

Nagrada za najviša dostignuća u kulturi Grada Kruševca biće uručena na Svečanoj akademiji koju organizuju Pravoslavna eparhija kruševačka i Kulturni centar Kruševac

 

Ostale vesti

back-to-top