Otvoren konkurs za ovogodišnju Vidovdansku nagradu

Postavljeno: 18.04.2022

Grad Kruševac objavio je poziv pojedincima, ustanovama i organizacijama za podnošenje predloge za ovogodišnje dobitnike vidovdanskih priznanja. Rok je 1. maj, a obrazloženje inicijative podnosi se Komisiji za kadrovska i administrativna pitanja Skupštine Grada

Vidovdanska nagrada, plakete i pohvale dodeljuju se pojedincima, preduzećima, ustanovama, društvenim organizacijama, mesnim zajednicama i udruženjima građana, za izuzetne rezultate postignute u oblasti privrede, obrazovanja i vaspitanja, nauke, kulture, dečije, socijalne i zdravstvene zaštite, fizičke kulture, zaštite životne sredine, razvoja lokalne samouprave i drugim vidovima stvaralaštva i humanitarnog delovanja u Kruševcu.

Inicijativu za dodeljivanje Vidovdanske nagrade i ostalih vidovdanskih priznanja mogu podneti fizička lica, organi Grada i radna tela Skupštine.

Obrazoložena inicijativa podnosi se Komisiji za kadrovska i administrativna pitanja Skupštine grada, a bliže informacije mogu se dobiti u Odeljenju za poslove organa Grada, putem telefona 414-746 , 414 -745 i 414-736.

Inače, Vidovdanska nagrada dodeljuje se od 2003. godine. Prošlogodišnje najveće priznanje grada Kruševca pripalo je premijerki Ani Brnabić.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top