Otvoren konkurs za novinarsko priznanje „Sladjana Veljković“

Postavljeno: 07.02.2020

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, po drugi put, je raspisao konkurs za novinarsko priz.nanje „Slađana Veljković“, koje će biti dodeljeno na dan njene smrti, 8. jula

Novinari i redakcije mogu poslati predloge za tri kategorije u kojima će se birati najbolji. Biće dodeljene nagrada za najbolju reportažu, nagrada za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima i nagrada za novinarski poduhvat.

Organizatori konkursa podsećaju da je prerano preminula novinarka Slađana Veljković (1970 – 2011), svojim živopisnim reportažama i ljudskim pričama, objavljenim u „Večernjim novostima“, za koje je do smrti radila kao dopisnik iz Pčinjskog okruga, ostavila neizbrisiv trag.

Nagrada za najbolji uređivački rad dodeljuje se kao omaž njenom uređivačkom radu u nedeljniku „Vranjske“.

Slađana Veljković je živela za junake svojih priča, svojim pisanjem pokretala je sve institucije kako bi pomogla onima kojima je pomoć potrebna, zbog toga dodeljujemo nagradu novinarima koji su uspeli da svojim izveštavanjem pomere granice novinarstva – navode u Centru. 

Na konkursu mogu učestvovati novinari svih medija (televizija, štampani i online mediji) sa teritorije Srbije te iz redakcija iz regiona,  koje izveštavaju na srpskom jeziku.

Radove kojima se konkuriše treba poslati na email adresu : 

[email protected] najkasnije do 15. juna 2020 godine. 

U obzir dolaze svi sadržaji objavljeni od 8. jula 2019. godine do 15. juna 2020. godine.

Organizacioni odbor je doneo odluku o dodeli tri ravnopravna priznanja u vidu plakete i novčanog iznosa od 200 evra. Sponzor ovogodišnje nagrade je kompanija “Alfa-Plam” iz Vranja.

Iz Centra podsećaju da je kompanija BAT iz Vranja prošle godine pomogla da prvi put budu dodeljena ova priznanja, Takođe je, zahvaljujući pomoći grada Vranja, organizovana izložba fotografija “Jedna karijera u 50 slika”, čije otvaranje je upriličeno prilikom dodele nagrada. 

Na linku možete pogledati ko su prošlogodišnji dobitnici nagrade, kao i obrazloženje stručnog žirija.

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top