Otvoren Edukativni trening centar Udruženja zdravstvenih radnika “Kneginja Milica”

Postavljeno: 22.09.2020

U prostorijama Biznis inkubator centra u Kruševcu, danas je svečano otvoren Edukativni trening centar Udruženja zdravstvenih radnika “Kneginja Milica” iz Trstenika. u prisustvu predstavnika Stomatološke komore Srbije, grada Kruševca, opštine Trstenik, opštine Paraćin, Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije i Društva privatnih doktora stomatologije, otvoreni su stomatološka ordinacija za edukacije kao i studio dentalne fotografije

– Značaj ovog centra je što je prvi te vrste u ovom delu Srbije, a i šire, po svojim tehničkim rešenjima, infrastrukturi ali i bezbednosti, pošto smo u jeku epidemije – kaže dr Nenad Milošević, predsednik udruženja zdravstvenih radnika knjeginja Milica.

– Veoma sam ponosan na ovaj projekat koji smo realizovali u kratko vreme, i na sve one koji su u njemu učestovali – rekao je dr Milošević i zahvalio se na pomoći gradu Kruševcu i opštini Trstenik, zaposlenima u Biznis inkubator centru, kao i svim ostalim prijateljima i članovima udruženja.

Dragana Bogdanović, direktorka Biznis inkubator centra, poželela je dobrošlicu prisutnima i izrazila zadovoljstvo što se, kako je rekla, dešava jedan tako važan događaj.

– To je jedan od dokaza koliko u Inkubatoru možemo da pomognemo svakom ko ima dobru ideju i ko zeli da uradi nešto dobro za svoj grad, u ovom slučaju za zdravstvene radnike – rekla je ona.

Dr Milošević, je rekao da je, iako je UZRKM osnovano u decembru 2019. u Trsteniku, uspelo da okupi zdravstvene radnike svih profila na teritoriji Rasinskog okruga i šire. Jedna od ideja oko koje su se okupili je edukacija zdravstvenih radnika. Do sada su uspeli da održe određene edukacije u Trsteniku, Nišu, Kruševcu i Čačku, a sada zbog situacije sa koronom čekaju neko bolje vreme.

– Želja nam je da neka znanja koja već posedujemo osnažimo, ali i da stvorimo uslove za stvaranje novih veština i znanja. To je moguće kroz razne kontinuirane medicinske edukacije, radionice, kurseve, online testove, simpozijume, kongrese i sl.

Ovom udruženju važna je i edukacija stanovništva, kao i promocija zdravstva.

– Zdravstveni radnici su se pokazali kao heroji nacije u ovom periodu – naglasio je dr Milošević i dodao da je Udruženje u Trsteniku, u Medicinskoj školi, organizovalo dan otvorenih i predstavilo zanimanje medicinska sestra/tehničar.

“Kneginja Milica” je jedno od 26 udruženja koja spadaju u Nacionalnu asocijaciju udruženja zdravstvenih radnika Srbije, koja broji preko 22 hiljade članova različitih profila, otkrio je dr Nebojša Vasić, predsednik i osnivač Nacionalne asocijacije.

– Naša osnovna ideja je bila da skupimo sve zdravstvene radnike svih profila na jednom mestu. Jedan naš kongres poseti 2000 zdravstvenih radnika, i na njemu se održi čak 220 sati edukacije. Zbog korone stali smo sa edukacijama. Edukativni centar, predstavlja nov način rada, za koji se nadam da će biti uspešan. Veoma sam ponosan na njih i nadam se da će svi doći da vide šta su uradili – rekao je Vasić.

Nakon uvodnog izlaganja, stomatološku ordinaciju za edukaciju otvorili su dr Milošević i Zoran Tomić, narodni poslanik.

– Ovo je ordinacija koja je potpuno bezbedna za edukacije. Prostorija u kojoj se nalaze polaznici Edukacije je odvojena fizičkom barijerom, od ordinacije gde se radi. Ideja je da se u ordinaciji nalazi samo lekar, vođa kursa, pacijent i asistent, polaznici edukacije bi bili sa druge strane fizičke barijere – objasnio je dr Milošević, koji je, potom, sa Milenom Turk, predsednicom opštine Trstenik, otvorio i studio dentalne fotografije.

– Studio dentalne fotografije, to je nešto što savremena stomatologija mora da pruži. Tu je moguća analiza osmeha, planiranje protetske ili druge vrste rehabilitacije, tako da pratimo nove trendove i stičemo nove veštine i saznanja – naglasio je dr Milošević.

M.S.

 

Ostale vesti

back-to-top