Otišao Đorđe Balašević – „zaustavljen u koraku i snu“

Postavljeno: 19.02.2021

Kantautor i pesnik uz čije pesme su odrastale generacije bivše Jugoslavije, preminuo je danas u 68. godini, na Infektivnoj klinici gde se lečio od upale pluća izazvane korona virusom

Vest da nas je napustio naš čuveni Panonski mornar, autor nebrojenih hitova, tvorac nežnih balada poput “Vase Ladačkog”, ”Ringišpila”, “Divljeg badema”, “D-mola”, ali i petooktobarske himne “Živeti slobodno”, preneli su svi mediji bivše Jugoslavije u kojima je, bez obzira na sve lomove, ratove i podele, bio dočekivan nepodeljenom ljubavlju.

Balašević je rođen 11. maja 1953. godine u Novom Sadu. Bavljenje muzikom započeo je kao član grupa „Žetva“ i „Rani mraz“, a 1982. kreće u solo karijeru.

Autor je i dva romana: “Tri posleratna druga” i “Jedan od onih života” kasnije pretočenih i u muzičke albume. Pisao je kolumne te igrao u TV serijama za koje je pisao muziku.

Njegovi koncerti, koje je pre dve godine zaustavio infarkt, biće upamćeni ne samo po sjajnim stihovima i dobroj muzici, već i po njegovom šeretskom duhu i zabavnim pričama kojima je plenio publiku.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top