Osnovci obukli drveće u Pionirskom parku

Postavljeno: 24.05.2021

Kulturni centar Kruševac je danas, povodom Evropskog dana parkova, organizovao radionicu za mlađe osnovce pod nazivom “Obuci drvo”. Radionica je održana u Pionirskom parku, a na njoj su učestvovali učenici OŠ “Brana Pavlović”, “Despot Stefan Lazarević” i “Branko Radičević”

– Ovo je druga radionica po redu, prva radionica je nosila naziv “Mala švalja velikom drvetu” i održana je u klubu Kulturnog centra gde su nastali svi ovi lepi odevni predmeti kojim će deca obući drveće u našem parku. Kruševac je jedan od najlepših i najčistijih gradova, a Kulturni centar je uvek tu da pažnju naših mlađih sugrađana usmeri ka ekologiji – kaže Violeta Kaplarević, direktorka Kulturnog centra.
Raznobojne suknje koje su učenici mlađih razreda brižljivo šili i ukrašavali pre nekoliko nedelja, sada krase brojno drveće u Pionirskom parku.

– Kada sam pomenula svojim učenicima da ćemo da šijemo suknjice dečaci su malo negodovali, a kada sam ih upoznala sa temom i kada su shvatili ko će te suknjice da nosi odmah su pristali. Svi su se veoma potrudili na prvoj radionici, a vidim da im i sada prijaju boravak u prirodi i ukrašavanje drveća – kaže učiteljica Anita Perić iz OŠ “Despot Stefan” u Gornjem Stepošu.

Po njenim rečima, važno je u što mlađem uzrastu razvijati svest o očuvanju prirode i ekologije, te ona o tome često govori svojim đacima i sa njima učestvuje u brojnim ekološkim akcijama.

– Volimo da vodimo našu decu na manifestacije i da ih uključujemo u razne akcije. Kulturni centar zna da smo uvek raspoloženi za saradnju. Nedavno smo učestovali u akciji “Sa prirodom na ti” koju je organizovao Savez učitelja Republike Srbije, a koja ima za cilj izvođenje đaka iz učionica, učenje u prirodi, o prirodi i za prirodu – navodi ona.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top