+381 64 812 51 81
Naslovna » Ekonomija » Osmomartovska izložba okupila preduzetnice iz šest Regionalnih privrednih komora

Osmomartovska izložba okupila preduzetnice iz šest Regionalnih privrednih komora

Kruševačka Regionalna privredna komora je na ovogodišnjoj Osmomartovskoj izložbi ženskog preduzetništva okupila preduzetnice sa područja regionalnih privrednih komora Kraljevo, Kragujevac, Užice, Valjevo, Požarevac te ovdašnje. One su na izložbi, koja se tradicionalno organizuje povodom Medjunarodnog dana žena, predstavile svoja dostignuća

Na štandovima, postavljenim u foajeu Kruševačkog pozorišta, preduzetnice su prikazale svoje proizvode, od konfekcije, preko rukotvorina, cvetnih aranžmana, neobičnih ručnih radova do proizvoda kuvarskog umeća. 

Tokom kraće modne revije predstavile su se konfekcija “Elipsa” iz Kraljeva, kruševačka “Petra fashion” te aleksandrovačka konfekcija “Bramy”.

Zanimljivo je da je konfekcija “Petra fashion” počela kao mala radnja, smeštena u ovdašnjem Biznis inkubator centru, a da je danas to izvozno orijentisana firma koja proizvode plasira na tržišta Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore. 

– Firma ima 12 zaposlenih, a devedeset odsto su žene. Vlasnica firme Jelena Cvetković je ranije ponela i nagradu Zmaj žena – saopšteno je tokom manifestacije. 

U ime domaćina i organizatora izložbe, kruševačke Regionalne privredne komore, izlagačima i gostima se obratila Nevena Đurić koja je podsetila da je Osmi mart bio dan kada su žene smogle snagu i odlučile se na borbu za svoja prava.

– Naš put kroz istoriju je bio težak i trnovit, bile smo lišavane mnogih prava koja su muškarci uživali, bilo zbog bioloških razlika ili veštačko nametnutih rodnih razlika. Na nama, ženama 21. veka, je da čuvamo uspomenu na borbu i trud naših prethodnica, da ne izneverimo njihove ideale, a to ćemo najpre postići ulaganjem u sebe kroz obrazovanje – kazala je ona. 

Da je dolazak preduzetnica iz drugih gradova izložbu učinio posebnom kazala je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović. 

– Grad Kruševac sa Regionalnom privrednom komorom i različitim udruženjima godinama podržava ovu manifestaciju. Ovo je primer kako zajedno možemo da se predstavimo, da unapredimo rad,  ali i da obezbedimo zaradu – kazala je gradonačelnica. 

Tokom umetničkog programa glumica Biljana Jocić Savić je izvela odlomak iz monodrame “Muškarci” Kruševačkog pozorišta, a nastupili su i učenici Muzičke škole “Stevan Hristić”. 

J.B. 

Kruševačka Regionalna privredna komora je na ovogodišnjoj Osmomartovskoj izložbi ženskog preduzetništva okupila preduzetnice sa područja regionalnih privrednih komora Kraljevo, Kragujevac, Užice, Valjevo, Požarevac te ovdašnje. One su na izložbi, koja se tradicionalno organizuje povodom Medjunarodnog dana žena, predstavile svoja dostignuća Na štandovima, postavljenim u foajeu Kruševačkog pozorišta, preduzetnice su prikazale svoje proizvode, od konfekcije, preko rukotvorina, cvetnih aranžmana, neobičnih ručnih radova do proizvoda kuvarskog umeća.  Tokom kraće modne revije predstavile su se konfekcija “Elipsa” iz Kraljeva, kruševačka “Petra fashion” te aleksandrovačka konfekcija “Bramy”. Zanimljivo je da je konfekcija “Petra fashion” počela kao mala radnja, smeštena u ovdašnjem Biznis inkubator centru,…

Review Overview

Rejting korisnika 3.98 ( 5 glasova)
x

Proveri i

“Tragom pogibije i junaštva pukovnika Rajevskog”

Pod ovim nazivom Udruženje penzionera “Car Lazar” iz Kruševca, u saradnji sa udruženjima “Pukovnik Rajevsji” iz Žitkovca,, “Svetionik” iz Kragujevca ...

Dragan Ivanović podneo ostavku!

Nakon jušerašnjeg poraza FK Napretka u Kruševcu od Metalca, šef stručnog štaba kruševačkog tima Dragan Ivanović podneo je ostavkuOčekivano posle ...

Kruševljanke preslišale Bor

Mlade fudbalerke ŽFK Napredak Junior 2018, u 7. kolu Razvojne lige, slavile su u gostima u Boru ŽFK-u Stol 0:7 ...

Posle tri meseca vraćena skela, sledi remont pre porinuća

Tog 23. juna, trebalo joj je svega nekoliko sati da nošena bujicom iz male luke u Obrežu kod Varvarina, stigne ...

Aronija – nije zahtevna, ali ni zastupljena u našem kraju

Iako je veoma korisna, a istovremeno i veoma otporna na loše uslove, aronija nije preterano zastupljena u kruševačkom kraju. Savetodavka ...