„Osmeh na dlanu“ uspešno realizovao kreativne radionice

Postavljeno: 18.07.2022

Udruženje za decu i mlade sa smetnjama u razvoju „Osmeh na dlanu“, u saradnji sa Udruženjem za pomoć osobama sa autizmom Kruševac, realizovalo je prvi deo projekta pod nazivom „Kreativni osmeh“. U organizovanim radionicama, uz podršku roditelja i saradnika, učestovalo je 25 članova iz oba udruženja.

Muzika i lepo druženje u prostorijama Alternativnog kulturnog centra Gnezdo doprinelo je da sve radionice budu uspešno realizovane. Izrađivali su se magneti sa fotografijama znamenitosti našeg grada, ukrašavali su se drveni predmeti dekupaz tehnikom, pravili su se raznobojni i raznoliki sapuni od glicerina, a u okviru grnčarske radionice, na grnčarskom točku, izrađivali su se predmeti od gline. Saradnice na radionicama bile su Luna Živadinović iz UG Etno Rasina Kruševac i Danijela Pavlović, dugogodišnji prijatelj udruženja.

Kako navode iz udruženja “Osmeh na dlanu”, prilikom jednodnevnog izleta do Topole i Aranđelovca, posetili su spomen-crkvu i mauzolej dinastije Karađorđević na Oplencu, Risovačku pećinu, Vinariju PIK, Bukovičku Banju i Spomen park Orašac.

Drugi deo projekta predviđa trodnevni kamp u Prolom Banji, za koji su isplanirane raznovrsne sportske aktivnosti poput plivanja, trčanja, igranja loptom i šetanja stazama zdravlja.

Inače, projekat je podržan i finansiran od strane Grada Kruševca u oblasti socijalne politike za 2022. godinu.

J.A.

Ostale vesti

back-to-top