Osmaci posle završnog: „Nije bilo teško“

Postavljeno: 29.06.2022

Osmaci su danas završili polaganje završnog ispita polaganjem kombinovanog testa.  Prethodna dva dana mali maturanti su rešavali testove iz srpskog i matematike, a kako kažu, testovi im nisu bili teški. 

– Testovi nisu bili teški. Najteži mi je bio test iz srpskog, zato što su mi dva pitanja bila malo nejasna. Iako se dosta njih žalilo na matematiku, meni je taj test bio najlakši. U kombinovanom testu bilo je dva trik pitanja. Želja mi je da upišem Medicinsku školu, opšti smer – kazao je Nemanja Tomić za KruševacGrad.

Svojim polaganjem završnog testa većina učenika je zadovoljna.

– Kombinovani test bio je srednje težine. Matematika mi je bila najlakša, a test iz srpskog bio je malo teži. Građevinska škola, arhitektonski smer mi je prva na listi želja, a kao drugu želju navela sam Gimnaziju, prirodni smer. Svojim polaganjem testova sam zadovoljna, sada čekamo rezultate – rekla je Kaja Ćirković, bivša učenica škole Jovan Popović.

Njena drugarica iz škole, Majda Kropf kaže da se za prijemni nije puno spremala.

– Za završni ispit nisam se puno pripremala, najviše smo vežbali u školi sa profesorima. Probni test bio je teži od završnog ispita. Želja mi je da upišem Gimnaziju, filološki smer.

Podsećamo, preliminarni rezultati završnog ispita biće dostupni na portalu Moja srednja škola u petak, 1. jula, a istog dana učenici mogu da podnesu žalbu, elektronski ili u svojoj osnovnoj školi. Konačni rezultati biće objavljeni nekoliko dana kasnije, 5. jula.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top