Organizovana Novogodišnja izložba preduzetništva

Postavljeno: 23.12.2019

U holu Kruševačkog pozorišta danas je organizovana već tradicionalna Novogodišnja izložba preduzetništa , na kojoj se predstavilo  tridesetak izlagača. Izložbu je posetila i privredno političaka delegacija kineske oblasti Fošan, koja je od juče od četvorodnevnoj poseti Kruševcu

Na izložbi su se predstavili prozvođači vina, domaćih džemova, marmelade i ajvara, kozmetike na bazi pčelinjih proizvoda, a bilo je i više štandova sa proizvodima starih zanata i lepih umetnosti.

Izložba se organizuje se  od 2011.godine i, osim što je to prilika  da predstave svoje proizvode, preduzetnici ovo druženje vide kao mogućnost da  međusobno razmene iskustva.

Jedna od izlagačica, Mirjana Miljković iz Trstenika, vlasnica  firme „Apiaroma“ koja se bavi prozvodnjom prirodne kozmetike na bazi pčelinjih proizvoda ,  po prvi put je svoje proizvode predstvila na ovoj izložbi.

Dugo se bavim naučnim radom, specijalizirala sam apiterapiju, granu alternativne medicine koja se bavi lečenjem proizvodima na bazi meda. Radila sam u apoteci i imam bogato iskustvo u pravljenju melema na bazi meda, pa se tako i rodila ideja da to bude moje konačno opredeljenje. Firmu sam osnovala u septembru ove godine, tek sam na početku i nemam dovoljno iskustva sa prodajom. Ovo mi je dragoceno, jer sa ostalim izlagačima razmenjujem iskustva, pre svega kada je marketing u pitanju – kazala je Miljković, dodajući da je prošla obuku koju organizuje RPK, te da u narednom periodu planira da konkuriše za podsticajna sredstva.

Na izložbenom štandu Milinke Jovanović iz bruske firme „Kopiko“koja se bavi preradom voća i povrća, bili su džemovi, marmelade i ajvar, spravljeni na tradicionalan način. 

Inženjer tehnologije sam  i nakon što sam posle 15 godina rada ostala bez posla, odlučila sam da osnujem svoju firmu.  Porodična smo firma i trudimo se da ovo ne bude posao za jednu generaciju, a da bi uspeli u tome, potrebno je puno rada i mnogo ljubavi. Ovake izložbe su nam važne, pre svega zbog razmene iskustava sa ostalim preduzetnicima– kazala je ona.

Marija Vesković iz Regionalne privredne komore Kruševac rekla je da je ova kreativna izložba , pored lepog druženja,  prilika i da se sumiraju rezultati postignuti u ovoj i naprave planovi za narednu godinu. Kazala je da Privredna komora ima za cilj da podspešuje i razvija preduzetništvo, kroz  mentorske i konsultantske usluge, te podsetila da je trenutno aktuelan poziv za subvencionisane kredite za početnike u poslovanju

Izložbu preduzetništva posetila je i privredno političaka delegacija kineske oblasti Fošan,  koja je od juče u četvorodnevnoj poseti Kruševcu. Kineska delegacija danas je posetila Korporaciju Trajal i Reginalnu privrednu komoru Kruševac, a narednih dana u programu posete su turistički potencijali  u Brzeću, na Kopaoniku i u Ribarskoj Banji, te posete opštinama Brus i aleksandrovac.

Novogodišnja izložba preduzetništva će 26. decembra biti  organizovana i u Trsteniku.

D.P. 

Ostale vesti

back-to-top