Opšta bolnica ponovo prima kovid pacijente, decu šalju u Niš

Postavljeno: 16.09.2021

Zbog sve više osoba zaraženih koronom, u kruševačkoj Opštoj bolnici ponovo se, posle tri meseca, hospitalizuju osobe iz Rasinskog okruga obolele od tog virusa. U Opštoj bolnici trenutno je 49 pacijenata, a u Kovid bolnici 67, sa područja Rasinskog okruga, kod kojih je potvrđena korona ili koji imaju simptome virusa

Ponovo smo otvorili osmi i sedmi sprat  za lečenje kovid pacijenata. Ta dva sprata su već popunjena, imamo trenutno 49 pacijenata. Najverovatnije ćemo za one koji imaju lakšu kliničku sliku opredeliti zgradu starog dečijeg odeljenja, kako ne bi iseljavali odeljenje neurologije, koje je veliko – kazala je za KruševacGrad direktorka Opšte bolnice dr Vesna Stević Gajić.

Dodala je da se deca, obolela od kovida, čije stanje zahteva hospitalizaciju, šalju u Niš.

Kada lekari u Dečijem dispanzeru procene da je potrebno bolničko lečenje decu šalju na konsultaciju na dečije odeljenje naše bolnice, a ukoliko je potrebna hospitalizacija upućujemo ih u Klinički centar Niš. Takva procedura je dogovorena na nedavnom sastanku u Nišu – objasnila je ona.

Od početka školske godine na lečenje u Niš je, zbog korone, upućeno četvoro dece iz Kruševca.

Podaci ovdašnjeg Doma zdravlja, podsetimo, pokazuju da je od 215 -oro dece, koja su prošle nedelje bila testirana na koronu, pozitivan nalaz imalo njih 85.

Inače, korona je tokom prethodna 24 sata potvrdjena kod 115 lica iz Kruševca, kod 29 iz Trstenika i 28 iz Aleksandrovca. U Varvarinu je osmoro novoobolelih, u Brusu šestoro, a u Ćićevcu četvoro. Ukupno je, za dan, u Rasinskom okrugu zabeleženo 190 novih slučajeva oboljevanja.

Prvu dozu vakcine u Rasinskom okrugu je primilo 82.828 lica, od kojih je 49.084 u Kruševcu, dok je treću dozu u okrugu primilo 12.391, a u Kruševcu 7.204.

Podsetimo da je kruševačka Opšta bolnica 10. juna ove godine, posle godinu i po dana, otpustila poslednjeg kovid pacijenta, te da su nakon toga oni kojima je bilo potrebno bolničko lečenje upućivani u ovdašnju Kovid bolnicu. Najviše pacijenata je, zbog korone, u Opštoj bolnici bilo smešteno sredinom decembra, 246, što je oko polovine ukupnih bolničkih kapaciteta.

J.B.

 

Ostale vesti

back-to-top