Održana mini olimpijada penzionera Rasinskog okruga

Postavljeno: 13.08.2022

Okružni odbor Saveza penzionera Rasinskog okruga i Udruženje penzionera grada Kruševca organizovali su Mini olimpijadu penzionera na Bagdali. Ova kulturno – sportska manifestacija priređuje se po 6. put, iz godine u godinu stalno raste broj učesnika, a sada su nastupili penzioneri iz Kruševca, Trstenika, Brusa  i Ćićevca i gosti iz Novog Beograda i Blaca.

Olimpijadu je otvorio zamenik gradonačelnice Kruševca Aleksandar Jovanović,  akcentujući podršku pripadnicima trećeg doba.

-Kao mlad čovek želim da vam se zahvalim što ste poneli najveći teret ekonomske tranzicije, što ste tokom radnog veka radili i gradili i naučili nas radnoj etici. Grad Kruševac želi da vam se oduži na adekvatan način i pružanjem podrške u svakom smislu- istakao je on.

Na otvaranju su govorili predsednik Udruženja penzionera grada Kruševca Miloje Bogićević, predsednik Okružnog odbora Saveza penzionera Rasinskog okruga Miljko Minić i potpredsednik Saveza penzionera Srbije Momčilo Vuksanović. U kulturno zabavnom programu nastupili su KUD “Deagan Toković”(pevačka i folklorna grupa) i članovi Udruženja pesnika PoezijaSRB iz Kruševca.

Sportski program obuhvatio je takmičenja u disciplinama: šut na gol, bacanje lopte u koš, pikado, bacanje kamena s ramena, skok u dalj i šah. Takmičenje je bilo ekipno, a prve tri ekipe u svakoj disciplini odlaze na republičko takmičenje, republičko, koje će biti održano od 28. do 30. septembra u Vrnjačkoj Banji.

Na Mini olimpijadi predstavilo se 200 takmičara i to 8 ekipa iz Rasinskog okruga, od kojih su 4 iz Kruševca (Udruženje penzionera grada Kruševca, Udruženje vojnih penzionera sa dve ekipe i Regata klub iz Čitluka), ostale iz Trstenika, Brusa i Ćićevca, a prisustvovalo je više stotina gledalaca. Pobednici su dobili medalje i diplome, ekipe zahvalnice za učešće, a svi posetioci penzionerski pasulj.

Udruženje penzionerara grada Kruševca organizovalo je i mini izložbu ručnih radova Etno sekcije, a Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti omogućilo je svim zainteresovanim penzionerima i ostalim građanima da izmere krvni pritisak i šećer u krvi.

Ž. M.

Ostale vesti

back-to-top