Održana četvrta sednica Skupštine opštine Varvarin

Postavljeno: 26.06.2024

U Plenarnoj sali Skupštine opštine Varvarin održana je četvrta po redu sednica lokalnog parlamenta u ovom sazivu, na čijem dnevnom redu se našlo 12 tačaka. Nakon potvrđivanja mandata odborniku sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Varvarin ne sme da stane” Ljubiši Miljkoviću, odbornici su usvojili predlog Odluke o završnom računu budžeta opštine Varvarin za 2023. godinu, ali i predlog Odluke o prijavljivanju i upravljanju privatnim interesima javnih funkcionera u postupku donošenja opštih akata.

Zamenik predsednice opštine Aleksandar Pavić podsetio je odbornike da je u proteklih par godina veliki broj projekata realizovan u opštini Varvarin. Samo u oblasti sporta, uz podršku Ministarstva sporta, izgrađene su tribine na fudbalskom igralištu u Donjem Katunu, a u toku je i izgradnja tribina na stadionu Temnića, na stotu godišnjicu varvarinskog kluba. On je podsetio i na dečija igrališta izgrađena za najmlađe, trenutno se jedno najmodernije gradi i u Obrežu, ali i istakao da se i dalje radi na rešavanju brojnih problema koji su se godinama gomilali, kao što je, na primer, legalizacija Hale sportova i njena sanacija i rekonstrukcija.

U nastavku sednice pred odbornicima su se našli i predlozi Rešenja o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu opštine Varvarin neposrednom pogodbom, za dve parcele u Toljevcu i Donjem Katunu, ali i predlog Rešenja o razrešenju i imenovanju članova Školskog odbora Srednje škole Varvarin. Odbornici varvarinskog parlamenta odlučivali su i o davanju saglasnosti na Odluku o promeni cena komunalnih usluga JKP „Varvarin”, o Programu radova na izgradnji, rekonstrukciji, održavanju i zaštiti opštinskih puteva, ulica i nekategorisanih puteva na teritoriji opštine Varvarin za 2024. godinu.

Usvojeni su i Finansijski izveštaji JKP „Varvarin” i JP „Rasveta Varvarin” za 2023. godinu, sa Izveštajem nezavisnog revizora o reviziji finansijskih izveštaja, a obrazovana je i Lokalna komisija za kapitalne investicije opštine Varvarin.

O.M.

Foto: Instagram stranica opštine Varvarin

Ostale vesti

back-to-top