Održana 33. sednica Saveta Kruševačke književno-filozofske škole

Postavljeno: 27.03.2023

U zgradi Gradske uprave Kruševac održana je 33. sednica Saveta Kruševačke književno-filozofske škole

Na sednici Saveta diskutovalo se o analizi rada 33. zasedanja Kruševačke filozofsko-književne škole, pripremi za izdavanje Zbornika naučnih radova sa prošlogodišnjeg zasedanja Škole, utvrđena je tema zasedanja, to je ‘Uticaj intelektualaca danas’, izabran je novi predsednik Saveta, prof. dr Slobodan Kanjevac.

Nakon sednice, medijima se obratio novoizabrani predsednik.

Istakao je da su rezultati dosadašnjeg rada kruševačke književno-filozofske škole na vrlo zavidnom nivou, ali da će u budućnosti raditi na umrežavanju.

– Radićemo na dva načina, da poboljšamo kvalitet, novo vreme traži nove forme, jedna od tih je i mobilnost intelektualnog sveta i građanstva. Nama je vrlo važno da imamo umreženu zajednicu kada je reč o filozofima, kniževnicima, ali i drugim disciplinama. Za vreme svog mandata radiću na poboljšanju upravo umrežavanja jer je to veoma važna stvar – rekao je prof. dr Kanjevac

Ovogodišnja Kruševačka kniževno-filozofska škola imaće oko 30 učesnika, zasedanje škole će se održati u okviru Vidovdanskih svečanosti 24. i 25. juna. U toku su i pripreme za izlazak najnovijeg broja Zbornika radova.

 

 

 

Ostale vesti

back-to-top