Održan taktičko-tehnički zbor vatrogasaca  

Postavljeno: 20.09.2022

Povodom obeležavanja nedelje Sektora za vanredne situacije, Odeljenje za vanredne situacije u Kruševcu održalo je u centru grada taktičko-tehnički zbor kome su prisustvovali i učenici OŠ “Jovan Popović”, koji su svojim kreativnim likovnim radovima ulepšali događaj.

-Danas prisustvujemo taktičko-tehničkom zboru, gde smo izložili deo naše opreme. Izložena su vozila za tehničku intervenciju u saobraćaju, jedno navalno vatrogasno vozilo i vozilo za gašenje požara na otvorenom prostoru – rekao je komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona Kruševac, Vladica Stanković.

U periodu od 17. do 24. septembra, nizom manifestacija širom Republike Srbije, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova obeležava Dan Sektora za vanredne situacije. Građani će imati priliku da posmatraju taktičko-tehničke zborove i javno – pokazne vežbe vatrogasno – spasilačkih jedinica.

-Srećom, ove godine nismo imali mnogo požara na otvorenom prostoru i polako se sezona bliži kraju, ali smo uvek spremni da na sve izazove odgovorimo. Veoma bitno je i to što smo primili dosta novih radnika – dodao je on.

Ovom prilikom učesnicima konkursa na temu „Vatrogasac – moj heroj“, dodeljene su nagrade za najbolje likovne radove. Učenici OŠ “Jovan Popović” družili su se sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije, koji su ih edukovali o načinima postupanja i preporukama u oblasti zaštite i spasavanja.

-Već nekoliko godina unazad Kulturni centar Kruševac se pridružuje ovoj aktivnosti Vatrogasnog doma i Sektora za vanredne situacije. Ove godine imamo učešće učenika OŠ “Jovan Popović” koji su učestvovali na konkursu, čija je tema bila “Vatrogasac”. Učestvovali su učenici iz dva odeljenja, a troje najboljih dobiće nagrade – navela je direktorka Kulturnog centra Kruševac, Violeta Kaplarević.

Inače, Sektor za vanredne situacije, kao jedinstvena služba za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama, osnovan je 17. septembra 2009. godine. Tog dana vatrogasci – spasioci širom Republike Srbije obeležavaju i krsnu slavu, svoju zaštitnicu, Presvetu Bogorodicu Neoplaimu kupinu ili nesagorivu kupinu. Ideja o proslavi slave nastala je 2015. godine prilikom rada vatrogasaca-spasilaca Sektora za vanredne situacije na stvaranju nove vatrogasne jedinice na Hilandaru.

J.A.

 

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top