Održan humanitarni bazar ispred zgrade Kocka: pomoć za malog Damjana

Postavljeno: 25.12.2021

Bazar je namenjen prikupljanju sredstava za lečenje dvanaestogodišnjeg Damjana Pavlovića iz Trstenika, koji se od 2014. bori sa teškom bolešću, a posle tri operacije sada je životno ugrožen i neophodno mu je hitno lečenje u inostranstvu.

Deseti po redu humanitarni bazar koji organizuje Udruženje „Prava žena“ okupio je na platou ispred Kocke više humanitarnih udruženja. U ponudi su bile rukotvorine, slatkiši, odeća i druge potrepštine koje prave vredne ruke naših sugrađana ali i poklonjeni predmeti, ukrasi… Sredstva prikupljena prodajom i donacijama idu u fond za lečenje malog Damjana.

Inače, bitka za Damjanov život vodi se uz podršku Fondacije „Budi human“ (https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/1167/damjan-pavlovic). Ova fondacija je u međuvremenu pokrenula i akciju za pomoć šesnaestogodišnjoj devojčici Kristini Blagojević iz Globara da dobije bitku sa bolešću.  Kristini je dijagnostikovan i odstranjen zloćudni tumor na mozgu, a sada joj je potrebna pomoć za dalje lečenje. (https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/1182/kristina-blagojevic)

Udruženje “Prava žena” za pomoć Kristini organizuje 3. januara humanitarni turnir u malom fudbalu u kruševačkoj Hali sportova.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top