Odbornici potvrdili: premijerki Vidovdanska nagrada, proširen spisak dobitnika Zahvalnica

Postavljeno: 25.06.2021

Odbornici Skupštine Grada usvojili su danas predlog Odluke o dodeli Vidovdanske nagrade, koja je pripala premijerki Ani Brnabić. Spisak pojedinaca i organizacija kojima su dodeljene Zahvalnice Kruševca, priznanja ustanovljenog povodom jubileja, proširen je za dva dobitnika, te je na njemu 102 imena. Među njima su sada i direktor BIA i bivši gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić te preduzeće Viva92

Plakete su dobili Zoran Drobnjak, direktor JP Putevi Srbije, a postuhumno Oliver Oli Tomić, karatista i trener i Mića Mićić, dugogodišnji gradonačelnik Bijeljine te Klub privrednika Kruševac i Centar za socijalni rad.

Pohvalu Grada dobilo je četrnaest pojedinaca: Marija Urošević, šahovski majstor FIDE, Nikola Simić, karatista, Slavica Simić, glavna medicinska sestra Odeljenja za infektivne bolesti Opšte bolnice, Slobodan Kerkez, profesor, Dejan Vasić, glavni inžinjer nadzora JP „Putevi Srbije“, Anastasija Nikolić, članica plivačkog kluba „Rasina“, Jelena Đoković, autorka i voditeljka jutarnjeg programa, Anika Milošević, učenica OŠ „Jovan Popović“, Aleksandar Stamenković, student, Miloš Mihajlović, medicinski tehničar u Gerontološkom centru, Slobodan Aćimović, poljoprivrednik, protojerej stavrofor Ljubiša Milošević, dr Zorica Duković, profesorka književnosti, Dragan Živković, dugogodišnji dobrovoljni davalac krvi. Pohvalu je dobio i „Eko – mlek“ iz Kaonika.

Ove predloge odbornici su usvojili većinom, 55 je glasalo za, jedan protiv, a četiri je bilo uzdržano.

Predlog za Zahvalnice grada, posebno ustanovljenu nagradu povodom jubileja, proširen je za dva imena, te broji 102 pojedinca i preduzeća ili ustanove, a među njima su sada direktor BIA i nekadašnji gradonačelnik Bratislav Gašić te preduzeće „Viva92“. Pomenute Zahvalnice se, kako je navedeno u odluci, dodeljuju zaslužnim pojedincima, preduzećima, ustanovama, mesnim zajednicama, društvenim organizacijama i udruženjima građana.

– Čast mi je što sam gradonačelnica u trenutku kada Kruševac proslavlja svoj jubilej. Pozivam sve građane da u ponedeljak prisustvuju polaganju cveća na spomenik Kosovskim junacima, kao i otkrivanju Spomenika knezu Lazaru u 14 časova – rekla je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

Odbornici su danas usvojili i Odluku o raspisivanju javnog konkursa za direktorke kruševačkih javnih preduzeća: Vodovod, Toplana i Poslovni centar, dok je za vršioca dužnosti direktora Narodnog muzeja na šestomesečni period imenovac aktuelni direktor Goran Vasić. Između ostalog usvojen je Plan detaljne regulacije za Regionalni centar za upravljanje otpadom – Srnje, te više imovinsko – pravnih rešenja.

S.M.

Ostale vesti

Komentari

  1. Snežana kaže:

    Degutantno je dodeljivati nagrade aktuelnim političarima i političarkama na ovaj način, bajagi u ime grada, a u stvaru, u okviru političke partije. Trebalo bi da bude zabranjeno zakonom. A premijerka bi trebalo da se zahvali i odbije. Takvu bih premijerku volela da imam.

1 thought on “Odbornici potvrdili: premijerki Vidovdanska nagrada, proširen spisak dobitnika Zahvalnica

Comments are closed.

back-to-top