Od sutra ponovo rade pijace

Postavljeno: 20.04.2020

Zelene pijace na otvorenom i zatvorenom prostoru od sutra će ponovo moći da rade, odlučila je Vlada Srbije. Ovo je deo seta odluka za ublažavanje mera koje su u prethodnom periodu donete u cilju sprečavanja širenja virusa COVID 19

Vlada Srbije je na poslednjoj sednici i formalno usvojila i detaljnije precizirala mere koje je već ranije najavio Aleksandar Vučić.  Tako je i zvanično potvrđeno da će od sutra policijski čas trajati sat kraće – od 18 sati do 5 ujutro.

Starijima od 65 godina koji su u potpunoj izolaciji, od sutra je omogućeno da tri puta nedeljno izlaze u polusatnu šetnju. Oni će utorkom, petkom i nedeljom u peruiodu od 18 časova do jedan iza ponoći moći da izaberu svojih pola sata za šetnju, ali najdalje do 600 metara od mesta stanovanja.

Takođe, od sutra će biti dozvoljen rad uslužnih radnji i trgovina na malo. Ova odluka se ne odnosi na tržne centre u kojima je velika frekvencija ljudi, kao ni na uslužne delatnosti koje podrazumevaju bliski kontakt kao što su frizerski i kozmetički saloni, fitnes centri i teretane. 

Vlada je pozvala i poslodavce iz oblasti niskogradnje i visokogradnje da od sutra započnu rad u punom kapacitetu i obavezala sve poslodavce da za radnike obezbede zaštitna sredstva i fizičku distancu. Takođe, poslodavci su u obavezi i da izrade i posebne planove mera, a radnici da ih se pridržavaju.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top