Stiže zahlađenje

Postavljeno: 01.02.2016

Temperature će ove sedmice biti znatno iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine, a u utorak će u pojedinim mestima dostići i 22 stepena.

Ipak, ne treba se radovati previše. Već u četvrtak sledi osetno hladnije vreme i nagli pad temperature za čak 13 stepeni! Nedeljko Todorović, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, ističe da će u prvih deset dana februara temperatura vazduha biti znatno iznad proseka, a da se nakon toga mogu očekivati kratkotrajna zahlađenja.

– U većini dana to bi bilo iznad deset stepeni, a u utorak će biti ekstremno toplo za februar mesec, kad će na području Srbije maksimalne temperature biti od 16 do 22 stepena, u Beogradu 20 stepeni. U tom periodu najhladniji dan biće četvrtak, kad se očekuje pad temperature ispod deset stepeni i maksimalne temperature iznosiće od pet do devet stepeni. Na planinama će padati sneg, a poslepodne kratkotrajni sneg padaće ponegde i u nižim predelima brdsko-planinskog dela Srbije – kaže Todorović.

Prema njegovim rečima, od petka sledi razvedravanje i toplije vreme, a za vikend temperature će dostići do 15 stepeni.

– U periodu od desetog do 20. februara očekuju se česta naoblačenja i kratkotrajna zahlađenja, ali blaža nego u januaru i s kišom. Može da se desi da bude snega, ali to nije izvesno. U tom periodu u najhladnijim danima temperature će biti nekoliko stepeni iznad nule, a u najtoplijim oko deset stepeni – objašnjava Todorović i dodaje da zasad deluje da će ovaj februar biti topliji nego prethodne godine.

Ostale vesti

back-to-top