Obeležen Međunarodni dan umetnosti

Postavljeno: 28.04.2023

U Kruševačkom pozorištu danas je obeležen Međunarodni dan umetnosti u organizaciji Saveta za mlade Grada Kruševca i Kancelarije za mlade. U foajeu Kruševačkog pozorišta izloženi su umetnički radovi učenika Politehničke škole Milutin Milanković i Gimnazije Kruševac.

Ispred saveta za mlade obratila se Marija Ćirić koja se zahvalila svim prisutnim gostima, učenicima koji su predstavili svoje kreativne radove, i svečano otvorila umetničku izložbu. Ovo je druga po redu manifestacija koja se održava u ovoj formi i nada se da će ovaj događaj postati tradicija u našem gradu. Pozvala je svu decu koja žele da učestvuju u ovom programu da dođu i da oboje svet najlepšim bojama.

Prisutnima se obratio i pomoćnik gradonačelnice za omladinu i sport Grada Kruševca Vladimir Petrović:

-Srećan sam što ovu inicijativu nastavljamo i ove godine u istom sastavu i pozitivnom duhu, ogromnu zahvalnost dugujemo svima koji su učestvovali u ovom programu, nadam se da ćete uživati u ovom danu i ovome što smo vam  pripremili. Jedan smo od najboljih gradova u Srbiji koji se brine o mladima kroz razne forme i oblike omladinske politike – istakao je Petrović.

Nakon svečanog otvaranja i razgledanja radova u Klubu Kulturnog centra Kruševac održan je i program scensko- vizuelnog smera Gimnazije Kruševac i Muzičke škole „Stevan Hristić“.

Partneri na obeležavanju Međunarodnog dana umetnosti su Kruševačko pozorište, Narodni muzej Kruševac i Kulturni centar Kruševac.

T.Stanković

M.Milošević

Ostale vesti

back-to-top