Obeležen Dan Policije i slava Ministarstva unutrašnjih poslova

Postavljeno: 24.06.2024

U Policijskoj upravi u Kruševcu priređena je svečanost povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, slave Ministarstva i Dana Policije

U znak sećanja na pripadnike policije koji su stradali u periodu od 1998. do 1999. godine, načelnik Policijske uprave Ivan Milenković i zamenik načelnika, major policije Zoran Cvetković, položili su vence na spomen obeležje u prisustvu porodica nastradalih.

Povodom krsne slave Policije, presečen je slavski kolač uz sasluženje sveštenstva na čelu sa Arhiepiskopom mitropolitom dr Davidom Petrovićem koji je ujedno i blagoslovio skup.

U svečanoj sali Policijske uprave, prisustvovali su predstavnici kulturnog, političkog i privrednog života Grada i Rasinskog okruga. Nakon emitovanja filma o dostignućima kruševačke policije u prethodnih godinu dana, zvanicama se obratio načelnik Policijske uprave, pukovnik Policije Ivan Milenković.

– Želim prvenstveno da se zahvalim svim kolegama i koleginicama koji se danonoćno brinu o ličnoj i imovinskoj sigurnosti naših građana. Na današnji dan, želim da se setim i naših kolega koji su obavljajući svoje službene zadatke dali nešto najvrednije što imaju, a to je svoj život. Prioritet u radu Policjske uprave u Kruševcu biće taj da se svaki građanin oseća bezbedno. Posebnu pažnju posvećujemo bezbednosti dece, jer njihova bezbednost jeste garancija da nam je budućnost sigurna i bezbedna – naveo je Milenković koji je tom prilikom sa ponosom istakao da je vodnik policije Ivan Jovanović, odlikovan Medaljom za zasluge 3. stepena od strane ministra unutrašnjih poslova.

N.L.

Ostale vesti

back-to-top