Novosti iz autoindustrije: Predstavljeno novo, usavršeno GAZ vozilo

Postavljeno: 24.10.2021

U specijalizovanom GAZ prodajno-servisnom centru nedavno je predstavljen novi model “GAZelle NEW NEXT” sa novim VW motorom 2.0 TDI „Euro 6 standarda“ i šestostepenim menjačem, čime su, kako navodi proizvođač, kvalitet, sigurnost i brojne druge karakteristike podignute na značajno viši nivo

Proizvođač podseća da je poznato da GAZ laka komercijalna i dostavna kombi vozila inače karakterišu: visoka udobnost, odlična sposobnost upravljanja, bogata fabrička oprema, visok stepen bezbednosti, zaista najpovoljnije cene, veoma pristupačne cene rezervnih delova i izuzetno ekonomična potrošnja goriva.

Što se tiče pomenutog novog modela reč je o vozilu u koje se standardno ugrađuje dizel-motor Volkswagen, a novi šestostepeni menjač delo je inženjera GAZ-a. Promene u dizajnu omogućile su smanjenje potrošnje goriva za još 10 odsto, smanjenje buke i vibracija, te poboljšanje vučno-dinamičkih karakteristika vozila.

Kompaktan dizel-motor kapaciteta 2.0 litra sa turbo-punjenjem i Common Rail sistemom za ubrizgavanje goriva, zadovoljava najstrožije zahteve za pogonske agregate komercijalnih vozila. Maksimalna snaga motora je 136 KS. Ekonomičan agregat obezbeđuje efikasnu potrošnju goriva na nivou najboljih modela u klasi lakih komercijalnih vozila. Specijalni blok za balansiranje omogućava efikasno neutralisanje vibracija i buke motora, povećanje udobnosti vozača i putnika i osiguravanje ujednačenog rada kroz čitav raspon okretaja – napominju ovlašćeni zastupnici GAZ-group za Srbiju: Auto-kuće INTERAUTO d.o.o. Čačak i Borča Beograd od 2017.godine.

Navode da model „GAZelle NN“ ima kamionsku šasiju koja osigurava pouzdanost vozila i mogućnost rada u teškim uslovima na putu, čak i pod velikim opterećenjem, a takođe omogućava instaliranje širokog spektra specijalizovanih nadgradnji za različite vrste delatnosti. Prednje nezavisno vešanje osigurava visoku glatkoću hoda i kontrolu upravljanja. Indikatori informativnosti i upravljivosti upravljačkog mehanizma sa zupčastom letvom su u rangu najboljih svetskih modela u klasi LCV.

Dodaju da je poznato da je prostrana kabina „Gazelle NEXT“ modela opremljena sedištem za vozača s anatomskom podrškom, pet nivoa podešavanja i podrškom za lumbalni deo i bezbednosnim vazdušnim jastukom. Pregledna i jasno čitljiva instrument tabla, odlična vidljivost, dobro osmišljena ergonomija obezbeđuju vozaču komfor tokom dugih vožnji. Novi LED-farovi imaju veliku površinu refloktora i najbolje pokazatelje osvetljenosti puta. Osnovni model opremljen je dnevnim svetlima za vožnju i LED svetlima za vožnju u uslovima magle.

Napominju da se, uz sve već ranije poznate dobre karakteristike GAZ-vozila, može zaključiti da je novi model „GAZelle NN“ sa WV motorom 2.0 TDI, standarda „Euro 6” i novim šesto-stepenim menjačem, još efikasniji, ergonomičniji i funkcionalniji. On, takođe, ima produženu garanciju od tri godine ili 200.000 pređenih kilometara.

Podsećaju da u ovom trenutku se drumovima u više desetina svetskih država vozi preko 1,5 miliona GAZ-vozila. Na srpskim drumovima ih je oko 200 dostavnih i lakih komercijalnih vozila iz savremene proizvodne ponude Ruskog GAZ-a.

Ističu da je za upravljanje ovim programom lakih komercijalnih i dostavnih vozila dovoljna dozvola sa „B“ kategorijom.

Inače, dileri za Srbiju i Crnu Goru su INTERAUTO-TRADE Preljina, poslovna jedinica Beograd,  DDM COMPANY Novi Sad, CAR-BOX Niš i MONTE LADA Crna Gora.

 

Ostale vesti

back-to-top