Novi šef Napretkove struke optimista pred sutrašnji derbi

Postavljeno: 22.02.2023

Danas je u Napretku održana zvanična promocija novog šefa stručnog štaba Dragana Perišića i najavljen sutrašnji komšijski derbi. Pod Bagdalu stiže niški Radnički, utakmica počinje u 14:30, a za Napretkove navijače to je „srpski El Klasiko“.

Ambiciozni stručnjak već je prionuo na rad, a danas se sa puno optimizma obratio kruševačkoj sportskoj javnosti.

-Kad sam dobio poziv, prihvatio sam ga sa velikim zadovoljstvom. Želim da se zahvalim rukovodstvu koje je imalo, mogu da kažem i hrabrosti da da šansu mlađem – istakao je u uvodu, na današnjoj promociji, novi šef stručnog štaba Dragan Perišić.

Iako je tek dva dana u Kruševcu, već na prvom treningu bilo je očigledno da dobro poznaje igrače…

-Naš posao je takav da uvek moramo da budemo spremni, da odreagujemo, da uskočimo, budemo u toku i to značajno olakšava pripremu sutrašnje utakmice. Mogu da kažem da sam video situaciju u timu, svestan sam kakve kvalitetne fudbalere imam i pred današnji trening mi je preostalo samo da otklonim dve – tri dileme. Dakle, apsolutno sam spreman da prihvatim, ne mogu da kažem rizik, s obzirom da sam ceo život u sportu, kao profesionalni igrač, a bavim se i trenerskim poslom dugo, čak sam godinu i po dana proveo u Kazahstanu. Znam šta se očekuje od mene, znam koje su ambicije kluba i uradiću sve što se tiče mene i mog stručnog štaba. Verujem u igrače i dobru partiju sutra protiv niškog Radničkog.

Dakle, sutra od 14:30 časova pod Bagdalom je veliki komšijski derbi. Za razliku od prethodne utakmice, protiv Novog Pazara, navijači ponovo mogu na tribine, a njihova podrška uvek je dragocena fudbalerima. Niški Radnički je trenutno na 11. mestu superligaške tabele i ima tri boda više od Napretka. Komšije sa Čaira, inače predvodi Nenad Lalatović, stručnjak koji je sedeo i na klupi Kruševljana…

– Svestan sam značaja ove utakmice, velikog rivaliteta. Naravno, znam i Nenada Lalatovića, drugari smo iz detinjstva. I sve smo uradili da i oni sada o nama razmišljaju. Ishod sutrašnjeg derbija, pa i daljeg toka zavisi od načina kako ćemo mi igrati, a biće promena u stilu igre. Napredak ima mnogo igrača koji mogu da se upišu u strelce, a to pravi veliku razliku u Super ligi.

Draganu Perišiću će u radu pomagati Nikola Stojanović, kao prvi asistent, koji je bio i u stručnom štabu nekadašnjeg trenera Milana Đuričića – Đumija i Stefan Carević, trener analitičar. Sa golmanima će i u buduće raditi Saša Bakuš, a narednih dana treba da stigne i novi kondicioni trener.

Ostale vesti

back-to-top