Novi sanitet za Dom zdravlja

Postavljeno: 27.04.2021

Novo sanitetsko vozilo, za čiju je nabavku sredstva izdvojio Grad Kruševac, uručeno je danas Domu zdravlja, odnosno Službi hitne medicinske pomoći

Ovo je četvrta godina kako se u budžetu Grada izdvajaju sredstva za unapređenje kvaliteta usluga Službe hitne medicinske pomoći, a godišnje se za te svrhe izdvaja po 4, 5 miliona dinara.

–  Godinama unazad trudimo se da u budžetu Grada odvojimo dovoljno novca za kupovinu savremenog i opremljenog sanitetskog vozila. Ovo vozilo je jedno u nizu, trudićemo se da u narednim godinama opremamo Dom zdravlja jer na taj način pomažemo da naši sugrađani imaju najkvalitetniju, a sa ovim vozilom i najbržu moguću pomoć koju mogu da dobiju – rekla je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

Zahvaljujući sredstvima dobijenim iz gradskog budžeta kruševački Dom zdravlja je u poslednje četiri godine kupio četiri nova sanitetska vozila.

–  Osim toga 2019. godine dobili smo jedno vozilo kao donaciju iz Fonda princeze Katarine Karađorđević, a 19. marta ove godine smo kao donaciju Evropske unije dobili sanitetsko vozilo za potrebe kovid ambulante – kazala je direktorka Doma zdravlja dr Marina Kostić.

Kruševačka Služba hitne medicinske pomoći trenutno ima 11 sanitetskih vozila od kojih jedno stoji ispred kovid ambulante i služi za prevoz pacijenata koji se leče od tog virusa.

Direktorka Doma zdravlja je kazala da je za normalno funkcionisanje ovdašnje Službe hitne medicinske pomoći potrebno 12 sanitetskih vozila dodavši da se nada da će u budućnosti što donacijama što svojim sredstvima ta zdravstvena ustanova uspeti da ponovo zanovi vozni park.

Osim za hitnu medicinsku pomoć koja se pruža na terenu te u ambulanti, saniteti služe i za prevoz slabopokretnih i nepokretnih pacijenata na kontrolne preglede u kliničke i rehabilitacione centre u Srbiji.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top