Novi poziv za predloge za „Zahvalnicu Grada Kruševca“

Postavljeno: 07.08.2021

Skupština Grada objavila je novi, drugi javni poziv za predloge za dobitnike posebnog priznanja „Zahvalnica Grada Kruševca“, ustanovljenog povodom jubileja, šest i po vekova od osnivanja, koji Kruševac obeležava tokom ove godine

U javnom pozivu Skupštine Grada, odnosno Komisije za administrativna i kadrovska pitanja, navedeno je da se nagrada dodeljuje zaslužnim pojedincima, preduzećima, ustanovama, mesnim zajednicama, društvenim organizacijama i udruženjima građana, koji su svojim radom obeležili istoriju razvoja Kruševca.

Mogu da budu predloženi pojednici ili navedene organizacije koji su doprineli razvoju grada i izgradnji infrastrukture, potom ekonomskom razvoju i privredi, obrazovanju, nauci, umetnosti, kulturi, sportu te drugim oblastima društvenog razvoja.

Predlozi se dostavljaju do 30. avgusta, a odluku o dobitnicima donosi Skupština Grada na predlog pomenute Komisije.

Priznanja će uručiti gradonačelnica, 14. oktobra, na svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana oslobođenja Kruševca u Drugom svetskom ratu i Dana oslobođenja Kruševca u Prvom svetskom ratu.

Predlog koji treba da sadrži obrazloženje dostavlja se na mejl [email protected], ili se predaje na pisarnici Gradske uprave. Predlog se, takođe, može poslati poštom na adresu Skupština Grada Kruševca – Komisija za kadrovska i administrativna pitanja, Gazimestanska 1, 37000 Kruševac.

Prvi poziv za predloge da dobitnike Zahvalnica objavljen je krajem maja, nakon čega je Skupština Grada usvojila odluku o 102 dobitnika, među kojima je oko polovina njih priznanje dobila posthumno. Dobitnicima i njihovim potomcima zahvalnice su uručene na Svečanoj akademiji, održanoj povodom obeležavanja Dana Grada – Vidovdana.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top