Novi Pazar kao prekretnica

Postavljeno: 17.02.2023

Na startu prolećne sezone Novi Pazar je osvojio četiri boda, pobedio TSC u Bačkoj Topoli i odigrao nerešeno, bez golova, sa niškim Radničkim na domaćem terenu. Trenutno je na šestom mestu superligaške tabele, sa 35 bodova. Sa druge strane, bez obzira na bodovni zaostatak, Napredak se ne odriče borbe za plej – of. Posle Novog Pazara, do kraja preliminarne faze prvenstva i podele tabele na učesnike plej – ofa i plej – auta, sastaje se sa ekipama iz donjeg dela tabele, izuzimajući Crvenu zvezdu i kragujevački Radnički.

Znamo da smo na startu zabeležili dva poraza, protiv Partizana i TSC – a, protiv kojih je, iako su nam očekivanja bila velika, bilo teško ostvariti neki pozitivne rezultate, pogotovo protiv TSC – a, gde ni mi nismo bili dovoljno kvalitetni da bi nešto dobro uradili. Sada ulazimo u seriju od četiri utakmice, od kojih su tri na domaćem terenu sa ekipama, sa kojima, ubeđen sam, Napredak može da se meri. Prva od njih je Novi Pazar, kvalitetan protivnik, ima veliki broj bodova, verovatno se i dalje nada i bori za učešće u Evropi. Na nama je da pružimo maksimum, da ponovimo izdanja iz pripremnog perioda, ali i ono protiv Partizana i da zaboravimo utakmicu protiv TCS – a, kao jedan loš dan. Ako sve to uradimo, možemo da se nadamo povoljnom ishodu.

Protiv Novog Pazara, zbog parnih kartona izostaje Bojan Čečarić. Bilo je tokom minule nedelje problema sa manjim povredama, ali uveren je trener Đorđević da će svi, koji se pojave na terenu, biti spremni i raspoloženi da opravdaju očekivanja.

Na današnjoj konferenciji za novinare, posvećenoj sutrašnjem duelu sa Novim Pazarom, govorio je i fudbaler Marko Putinčanin:

Očekuje nas sigurno teška i po meni zanimljiva utakmica, jer dočekujemo protivnika koji je vrlo kvalitetan, igra dobro i ima rezultate. U dobrom je ritmu. Što se nas tiče, mi možda jesmo u nekoj rezultatskoj krizi, međutim, to ne mora ništa da znači s obzirom da jedna utakmica može da promeni dalji tok, tako da se iskreno nadam da će taj momenat biti već od sutra. Što se tiče narednih utakmica, mislim da u svakoj imamo svoju šansu i da treba da težimo ka tome da u svakoj uzimamo bodove. Smatram da su igrači izuzetno spremni i da dovoljno pametni da znamo šta nas očekuje sutra i šta ta utakmica može da nam donese.

Zbog incidenta na utakmici sa Partizanom na prolećnoj premijeri, koji je izazvao deo navijača na severnoj tribini, Napredak je kažnjen odigravanjem jedne utakmice bez prisustva navijača. Već na sledećoj, moći će ponovo na tribine, a u Kruševac, narednog četvrta stiže niški Radnički. U međuvremenu, sutra je duel sa tradicionalno neugodnim Pazarcima, koji može, kako reče Marko Putinčanin, promeniti dalji tok prvenstva u Napretkovu korist…

 

Ostale vesti

back-to-top