Novi bioskopski repertoar

Postavljeno: 16.03.2023

Na repertoaru bioskopa Kruševac do 22. marta prikazivaće se dva filma, drama „Noćni putnici“ od 16 časova i akcioni film „Sve u isto vreme“od 18 i 30 časova.

Radnja filma „Noćni putnici“ smeštena je u Pariz, 1981. U izbornoj noći duvaju vetrovi promena, a Francuzi ushićeni jurišaju na ulice. Ali Elizabet (Šarlot Genzbur) ima poteškoća da podeli opšte raspoloženje optimizma. Muž ju je ostavio i tako izbezumljenoj, čini joj se da će zauvek plakati. Ali šta ako bi poslušala svoje emocije i počela da ispisuje nove životne listove? Šta ako bi napisala pismo voditeljki svog omiljenog radio programa (Emanuel Bear)? Ili pozvala beskućnicu u goste? Šta bi se dogodilo kada bi učinila stvari koji zapravo menjaju živote? U ovom zanimljivom filmu, nastalom posle filma Amanda, Mikhaël Hers usmerava svoj hipersenzitivni pogled na osamdesete i naizgled svakodnevne trenutke u životu jedne porodice koji oblikuju neizbrisiva sećanja. Veliki broj likova popunjava ovu nostalgičnu sagu o ponovonom stvaranju sebe. Ovo je film koji nam u svom najintimnijem i hipnotišućem obliku, dok razmišljamo o tome kako funkcionišemo kao društvo, daje predstavu o tome zašto je ljubav važna….

U akcionoj komediji „Sve u isto vreme“, starija kineska imigrantkinja je uvučena u nezamislivu avanturu u kojoj sama pokušava da spasi svet istražujući paralelne univerzume u kojima se sreće sa životnim putanjama koje je mogla da vodi. Film je dobitnik 7 Oskara.

Inače, filmskih projekcija neće biti 19. marta jer će sala biti zauzeta drugim sadržajem.

Ostale vesti

back-to-top