Nova dobrotvorna akcija Kola, poklonjene tri hodalice

Postavljeno: 12.01.2021

Tri hodalice, kupljenje sredstvima ostvarenim kroz akciju prikupljanja plastičnih čepova i donacijom jedne članice, Kolo srpskih sestara Kruševac uručilo je danas korisnicima

Po jednu običnu i specijalnu hodalicu sa točkićima i sedištem, dobili su korisnici kruševačkog Društva za cerebralnu paralizu, a jednu hodalicu korisnica Centra osoba sa invaliditetom.

– Ovo nije prvi put da nas Kolo srpskih sestara daruje. Zahvalne smo na hodalici koja će veoma značiti našoj korisnici. Posebno je lepo što poklon dolazi u vreme praznika, odnosno u vreme darivanja – kazala je direktorka Centra za osobe sa invaliditetom Nevena Lazarević.


Akcija prikupljanja čepova, koju ovdašnje Kolo srpskih sestara sprovodi tokom cele godine, ima višestruki značaj.

– U prikupljanju čepova najviše pomažu deca iz vrtića i škola. Na taj način oni se uče da brinu o svojoj okolini, a istovremeno uče koliko je važno pomagati drugima – kazala je predsednica kruševačkog Kola srpskih sestara Snežana Stajković.

Akciju je, dobrotvornim prilogom, podržala i članica Kola Jelena Zajić.

Iako su članice ovdašnjeg Kola tokom prethodnih dvadesetak dana spovele brojne humanitarne aktivnosti već planiraju sledeće. Pred njima je tradicionalna poseta korisnicima Gerontološkog centra, koju organizuju povodom Svetog Save, a koja će ove godine biti izvedena onako kako trenutna epidemiološka situacija bude nalagala.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top