Nova akcija Kola srpskih sestara

Postavljeno: 17.09.2020

Kruševačko Kolo srpskih sestara je u saradnji sa članicama Kola iz Aleksandrovca i Leskovca, organizovalo humanitarnu pomoć za socijalno ugrožene porodice sa troje i više dece iz Aleksandrovca

– Ovo je jedna u nizu aktivnosti koje su obeležile rad kruševačkog Kola i nastavak zajedničkih aktivnosti sa Kolima iz Leskovca i Aleksandrovca. U maju smo posetile porodice sa troje i više dece na administrativnoj liniji kod Merdara, u saradnji sa vladikom niškim Arsenijem. U junu smo kod nas imale akciju i posetile socijalno ugrožene porodice i odnele humanitarnu pomoć. Akcija je nastavljena u Župi sa ciljem da se pomogne socijalno ugroženim porodicama sa troje i više dece kojima je pomoć neophodna – kaže predsednica kruševačkog Kola srpskih sestara Snežana Stajković.

Pomoć se sastoji od prehrambenih proizvoda, kućne hemije i garderobe, a prikupljena je zahvaljujući ljudima dobre volje.

Stajkovićka podseća da je Kolo srpskih sestara humanitarna, neprofitna, nevladina organizacija koja svoj rad finansira dobrovoljnim prilozima građana i institucija koji su rukovođeni dobrim namerama da pomognu ljudima u nevolji. 

Nakon obilaska porodica u Aleksandrovcu članice sva tri Kola obišle su manastir Drenča i vinariju Spasić.

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top