NIS donirao pakete za prvorođene bebe u Kruševcu

Postavljeno: 06.01.2023

U okviru kampanje „Da se nove nade rode“ kompanija NIS donirala je poklon pakete za 15 prvorođenih beba u 2023. godini, u porodilištu u Kruševcu

Pakete sa artiklima domaćih proizvođača neophodnih bebama i majkama po izlasku iz porodilišta, predstavnici kompanije NIS uručili su danas kruševačkom porodilištu, odnosno, prvorođenim bebama u 2023. godini.

Uz podsećanje da je ta kompanija sa sveobuhvatim strateškim programom podrške lokalnim zajednicama širom Srbije otpočela 2019. godine, direktor Centra za odnose sa javnošću NIS-a ,Stefan Despotović, istakao je da su u prethodnoj i ovoj godini u fokusu projekti koji se tiču podizanju nateliteta i očuvanja reproduktivnog zdravlja.

-Iza nas je na stotine projekata, izgradnja novih i obnavljanje starih igrališta, sportskih terena, ambulanti, domova zdravlja, ambulantnih vozila…U okviru aktuelne kamapanje „Da se nove nade rode“ podelićemo paketiće za prvorođene bebe u 15 gradova i opština širom Srbije, među kojima je i Kruševac– rekao je on.

Pored donacija koje obezbeđuje NIS kompanija, i zaposleni su se organizovali i deo ličnih primanja izdvojili u humanitarne svrhe.

Na značajnoj donaciji zahvalio se doktor Balgoje Milovanović, načelnik Službe ginekologije i akušerstva sa neonatologijom. On je kazao da su sve mame i bebe dobro, te kao zanimljivo izdvojio to što je 15. po redu među prvorođenim bebama, blizanačka beba.

Inače. Tokom prethodne godine u okviru kampanje „Da se nove nade rode“ ukupno je podržano 40 zdravstvenih ustanova u tridesetak gradova i opština širom Srbije.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top