NIS donira 33 hiljade litara pijaće vode Ivanjici i Blacu

Postavljeno: 05.07.2020

Kompanija NIS doniraće više od 33 hiljade litara pijaće vode opštinama Ivanjica i Blace, čiji su žitelji danima bez vode za piće iz gradskog vodovoda, saopšteno je iz PR službe ove kompanije

NIS već godinama pomaže lokalnim zajednicama u Srbiji i uvek smo spremni da pružimo podršku kada je to najpotrebnije. Čim smo čuli za probleme sa kojima se suočavaju Ivanjica i Blace, organizovali smo se i odlučili da pomognemo tako što ćemo donirati pijaću vodu koju proizvodi naša kompanija – izjavio je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a.

U akciju doniranja vode za piće „Jazak“ aktivno su uključeni i volonteri NIS-a u okviru Kluba volontera. 

Kompanija NIS od 2009. godine pod sloganom „Budućnost na delu“ organizuje i učestvuje u humanitarnim aktivnostima kojima se rešavaju akutni problemi građana, ali i generalno unapređuje život u lokalnim zajednicam. U te svrhe do sada je uloženo više od 3,8 milijardi dinara. 

Zbog elementarne nepogode prouzrokovane obilnim kišnim padavinama, u reonu sela Pridvorica, došlo je do nestanka električne energije u fabrici za proizvodnju vode za piće u Blacu. U uslovima velike zamućenosti jezera ,,Pridvorica“, kao i nestanka električne energije, JKP ,,Blace“ od 26. juna nije u mogućnosti da proizvodi vodu za piće po propisanim standardima.

Ostale vesti

back-to-top