Nevreme u Kruševcu: Veća šteta u tri sela

Postavljeno: 06.07.2022

U olujnom nevremenu koje je juče popodne pogodilo kruševački kraj, najveću štetu pretrpela su naseljena mesta Parunovac, Kapidžija i Dobromir, saopšteno je nakon danas održane vanredne sednice Štaba za vanredne situacije.

Sat vremena nakon nevremena, dva kamiona i dva skipa stigla su u naseljeno mesto Parunovac, kako bi se otklonile posledica štete nastale usled bujičnih voda pridošlih sa podesa Rosulje. U tom selu ugrožena je infrastruktura, poplavljeno je i nekoliko privatnih objekata u ulici Petra Jokića. U istoj ulici došlo je i do oštećenja bankine , potkopan je i kolovozni zastor , dok su duž cele ulice Dimitrija Tucovića zapunjeni putni jarkovi u dužini od 300 metara.

– JKP „Kruševac“ je sa dve mašine – skipa vršio iskop i produbljivanje bezimenog potoka u ulici Petra Jokića i iz kanala duž ulici Dimitrija Tucovića i uz anažovanje dva kamiona urađen je i otklon nastalog nanosa. Sa svojim specijalizovanim vozilom, Vodovod je izvršio čišćenje dva propusta ispod ulice Dimitrija Tucovića, dok je vatrogasna brigada uradila crpljenje vode u ulici Petra Jokića broj 6. U roku od nekoliko časova sanirane su grube posledice nastale štete i obezbeđena je kritična infrastrukura za normalno funkcionisanje svih žitelja ovog naseljenog mesta- navodi se u saopštenju Štaba.

U selu Dobromir, oštećena je infrastruktura, tačnije, deo nekategorisanog puta u dužini od 80 metara , gde u bujične vode sprale tamponski sloj zemljanog kolovoza, čime je ugroženo sedam domaćinstava. Ovaj deo puta je nasut krupnim šljunkom, čime je omogućen nesmetani pristup domaćinstvima.

U naseljenom mestu Kapidžija, na području Preštipa, utvrđena je šteta veće vrednosti u više domaćinstava, nastale usled izlivanja kanalizacione mreže i velike količine atmosferskih voda dospelih iz pravca naseljenog mesta Tekije. Ekipe JKP radile su na pročišćavanju kanalizacione mreže, a sa rešavanjem ovog problema nastaviće se i u narednom periodu.

Štab za vanredne situacije naložio je Službi mesnih zajednica i nadležnim službama Gradske uprave da večeras, do 19 časova, dostave detaljan izveštaj o posledicama nastalim usled jučerašnjeg nevremena.

D.P.

Foto: pruvatna arhiva i www.krusevac.ls.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top