Nestašica šećera: Kada stigne brzo se „razgrabi“

Postavljeno: 25.05.2022

Mediji prenose da u većim gradovima gotovo svi marketi imaju problme sa nabavkom šećera. Redakcija portala KruševcGrad uverila se da je takva situacija i u našem gradu. Rafovi sa šećerom u nekoliko najvećih lanaca marketa su prazni, prodavci ne znaju kada će stići nove zalihe, a i kada stignu brzo „se razgrabe“, navode oni.

Šta je uzrok nestašice ove namirnice, još uvek je nepoznanica. Cena kristal šećera u kruševačkim marketima kreće se od 85 dinara pa naviše. Pojedine radnje, poput Makasija, ograničile su količinu šećera koju jedan kupac može da kupi na 5 kilograma, dok u ostalim marketima, koliko je poznato, takva ograničenja ne postoje.

Prodavci uveravaju da se zalihe redovno dopunjuju, ali da jednako brzo i nestaju sa rafova. Sa druge strane ima i onih koji tvrde da ne znaju kada će ponovo biti popunjeni rafovi, jer nemaju informaciju kada će šećer stići u njihove magacine.

Među ljudima, čini se, nema zabrinutosti zbog ovakvog stanja, mada ih „nervira“ što ne znaju razlog nestanka šećera. Većina je ubeđena da će cena ove namirnice dodatno skočiti u narednim danima, ali ne namervaju da prave „zalihe“ i bespotrebno gomilaju velike količine šećera.

Takođe, primetno je da ostalih, osnovnih životnih namirnica ima, te da što se brašna i ulja tiče ne bi trebalo da dođe do identične situacije kao sa šećerom. Kada su u pitanju, manje, lokalne prodavnice priča je ista. Šećera nema, a kako prodavci u tim radnjama navode ne znaju ni kada će ga biti jer se oni uglavnom snabdevaju kupujući u veći marketima, koji su, kako je već rečeno, ispražnjeni.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top