Poslovne vesti: Nekadašnja upravna zgrada FAM-a prodata Gradu Kruševcu

Postavljeno: 15.12.2021

Nekadašnja poslovna zgrada Fabrike maziva, a današnjeg preduzeća „Hemofluid“, u Jug Bogdanovoj ulici, prodata je za nešto više od 425 hiljada evra Gradskoj upravi Kruševac, a ugovor o tome bi trebalo da bude potpisan danas, 15. decembra

– Nakon što se hipotekarni poverilac saglasio sa ponuđenom cenom, Komisija za unovčenje imovine je donela odluku da poslovna zgrada u Jug Bogdanovoj ulici po toj ceni bude prodata Gradu Kruševcu, koji je jedini podneo ponudu za kupovinu – rekla je za KruševacGrad.rs direktorka preduzeća „Hemofluid“ Jelica Đurić Petronijević.

Ona je podsetila da je ta zgrada u septembru oglašena na prodaju treći put, a da se na prva dva oglasa, u aprilu i julu niko nije javio. Najpre je minimalna cena bila definisana na oko milion evra, što je procenjena vrednost objekta, a potom na sedamdeset odsto tog iznosa. U trećem oglasu nije bilo određeno kolika bi trebalo da bude minimalna ponuda. Pomenuta zgrada ima 2.756 kvadrata.

Grad Kruševac je, kako je ranije za naš portal rekao načelnik Gradske uprave Ivan Anđelić, za pomenutu zgradu bio zainteresovan kako bi obezbedio prostor za otvaranje još jednog fakulteta Niškog univerziteta. Pre podnošenja ponude odbornici Skupštine Grada su usvojili Odluku o pribavljanju pomenute zgrade u svojinu grada.

Grad Kruševac je, takođe, od „Hemofluida“ kupio magacinsko – skladišni prostora u Kobilju, po ceni od oko 85 hiljada evra. Ni za tu lokaciju u prethodna dva nadmetanja nije bilo interesenata, a Grad je sada jedini podneo ponudu. Procenjena vrednost je oko 147 hiljada evra.

Podsetimo, preduzeće “Hemofluid” je naslednik Fabrike maziva, a ime je promenjeno u oktobu 2019. godine, nakon što je nekoliko meseci ranije, kompanija Ellis Enterprises East kao deo Valvolajn grupe, kupila deo imovine FAM-a, odnosno novu proizvodnu lokaciju i kompletan portfolio proizvoda i usluga.

“Hemofluid” je tada nastavio deo proizvodnje u delu koji nije prodat, nasledivši istovremeno i dugovanja FAM-a koja se rešavaju po Unapred pripremljenom planu reorganizacije (UPPR), prema kome su i ove prodaje izvršene.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top