Negovanje srpskog jezika znanjem

Postavljeno: 14.12.2022

Na Elektronsko interaktivnom takmičenju, Departmana za srbistiku, iz srpskog jezika i književnosti, učestvovalo je 18 grupa, od kojih je svaka imala četiri člana, koja su predstavljala svoju školu. Takmičari su bili iz različitih gradova Srbije, kako Kruševca tako i Jagodine, Niša, Požarevca, Beograda.

Gimnaziju su predstavljali učenici odeljenja 4/10: Jana Jevtić, Vukan Božović, Ina Miladinović i Aleksa Mikić, pod mentorstvom profesorke mr Dušice Dobrodolac, a naziv njihove grupe bio je „GimnKš“.

Takmičenje se održalo preko aplikacije ,,Kahut“ tako što bi se svaka grupa prvo prijavila, a zatim čekala pitanja. Pitanja su postavljali organizatori takmičenja, a nakon toga bi se odbrojavalo vreme, deset sekundi za dogovor među članovima grupe i još deset za biranje odgovora.

Za svako pitanje bilo je ponuđeno četiri odgovora, od kojih je samo jedan tačan, a pored tačnog odgovora, merila se i brzina odabira. Takmičenje je bilo neizvesno do samog kraja, jer su prva dva tima bila skoro ujednačena po znanju. Naša škola je ipak osvojila drugo mesto, dok je prvo zauzela ekipa pod nazivom ,,Potencijal“ iz Jagodine.

Uz dobru atmosferu, lepo druženje i pozitivnu energiju, učenici su pokazali visok nivo znanja srpske kulture, književnosti i maternjeg jezika, što je bio glavni cilj ovog takmičenja. Pokazano je koliko je bitno negovanje srpskog jezika.
Ina Miladinović

Preuzeto sa: gimnazija.org.rs

Ostale vesti

back-to-top